De collecte van KWF Kankerbestrijding ligt alweer enkele weken achter ons. Dit jaar is er door de hele gemeente Noordenveld maar liefst € 13.745,67 opgehaald. Een prachtig bedrag. Zonder een grote groep trouwe collectanten was dit natuurlijk niet gelukt. Jaar na jaar lopen sommigen al met de collectebus en vandaag werden enkele collectanten dan ook gehuldigd.

Bij het Wapen van Drenthe werden mevrouw Lutjes (Roden) en Oosterhuis (Nietap) in het zonnetje gezet omdat zij al meer dan 12,5 jaar collecteren. Mevrouw Lublink (Roden) collecteert al sinds 1980 en ontving met terugwerkende kracht het prachtige tinnen busje dat wordt uitgereikt bij 40 jaar collecteren. Mevrouw Bruinsma (Roden) al sinds 1969 en zij ontving een prachtig beeldje, dat men krijgt bij 50 jaar collecteren. Mevrouw Schothorst (Roden) was helaas verhinderd, maar zij collecteert al sinds 1992 en zij zal binnenkort alsnog haar onderscheiding ontvangen.

Onder het genot van een kopje thee/koffie met cake werd tevens stilgestaan bij het afscheid van Marion Kassenberg. Zij was negen jaar lang coördinator van de collecte in Roden e.o. en secretaris voor KWF Noordenveld maar zij draagt nu het stokje over aan Reinier Bruil.

Wilt u ook iets doen voor KWF Kankerbestrijding? Mail dan naar kwfroden@gmail.com.