12 beeldend kunstenaars zijn in 2020 met het thema "Verstilling" aan het werk gegaan. En toen kwam de Corona-stilte en de tentoonstelling werd uitgesteld. De wereld werd stiller, de contacten buitenshuis vervielen en er waren geen cultuurevenementen meer.


 


Maar wat bleef, is de natuur!


Wie kon, ging naar buiten en dat beleefden we intenser. De bossen, parken en de stranden, met hun geluiden, geuren waren fijner dan ooit. En dan ook de mooie witte sneeuw en ijs-periode erna, zorgden voor mooie beelden. 


 


De tentoonstelling Verstilling, laat zien dat het merendeel van de kunstenaars, in deze gedwongen stille periode, door de stilte in de natuur geïnspireerd werden.


 


De rimpelingen in het water van Bennie Timmer; Ton Broekhuis (fotograaf), Henk van Donk en Rianne Kooijman vonden de stilte in de bossen; Jelly van den Bosch in de stilte aan de kust; Diek Boerman en Leny van Elk abstraheerden de verstilling; Ineke de Boer en Tanja van Abbema beeldden stille vormen uit; Wilhelmina Zoutewelle is bekend om haar stille papierobjecten; Margreet Markus liet zich inspireren door de sporen van een huisjesslak; Olaf Wempe heeft een videopresentatie gemaakt, die tijdens de tentoonstelling doorlopend te zien is.


 


 


´Verstilling´  16 oktober t/m 7 november 2021


Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl en www.verkuno.nl