Op zondag 17 oktober organiseert de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) rond Peize en op een gedeelte van het Bunnerveen een wielerwedstrijd  om het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen en junioren  meisjes en jongens in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. Dit is voor hen een mooie en belangrijke wedstrijd. De renners komen uit het hele land, doch ook twee inwoners van Noordenveld , Karst Hayma en Bjorn Koster houden de plaatselijke eer hopelijk hoog. Het parcours kan worden verkent vanaf 11 uur en de eerste wedstrijd begint om 12 uur. De laatste renner is rond 15:30 uur binnen. Zo zal er om de minuut een renner starten die voorafgegaan wordt door een motorrijder en gevolgd kan worden door de ploegleider. Hierdoor is voor de veiligheid van de renner het gehele parcours vrij van verkeer (incl. fietsers). De afstand die gereden wordt is voor een ieder gelijk, nl.: 20,5 km. De start is op de Wolddijk, tussen de Esweg en het Achterstewold en de finish is op de Brusselseweg ter hoogte van huisnummer 1.


 


De volgende wegen worden hierdoor afgezet vanaf 11 uur tot 15:30 uur: Wolddijk (start), Woudrustlaan, Zanddijk, Drentsedijk, Winderweg, Horstumerweg, Turfweg, Kibbelslaglaan, Vaartweg, Boerlaan, Heideweg, De Streek, Oostingslaan, Breeveen, Hogeweg, Zuurseweg, Brusselseweg (finish).De aanwonenden hebben in inmiddels allen een informatieve brief gehad.


 


Voor de bewoners van de diverse wijken is er een mogelijkheid om hun wijk uit te komen en om niet het parcours te gebruiken. Hieronder een opsomming van de ontsluitingswegen van de betreffende wijken:


 


De Es:  via de Hoofdstraat/Groningerweg/Roderweg


Kortland: via de Hereweg


Kymmelsplan: via de Achteromweg


Zuurschekampen: via de Achteromweg


Lange Streken: via de Zuurseweg of de Oude Velddijk


Peize uitrijden in zuidelijke richting via de Hogeweg kan helaas niet, dus uitrijden richting het zuiden kan via de Roderweg en dan Bunnerveenseweg.


 


Op de kaart  de volledige route en de starttijden van de diverse categorieën.