-
Binnenkijken bij Drentse woningen tijdens de Duurzame Huizen Route
12.Oct.2021

Warm wonen met een betaalbare energierekening
Binnenkijken bij Drentse woningen tijdens de Duurzame Huizen Route


DRENTHE - De snel oplopende gasprijzen zijn voor veel huishoudens reden om zich te oriënteren op energiebesparende maatregelen of aardgasvrij wonen. Dit kan tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november. Honderden enthousiaste stellen hun huis open om uitleg te geven over bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp of aardgasvrij wonen. Bezoekers kunnen zich inschrijven via
www.duurzamehuizenroute.nl.


Eén van de huiseigenaren die meedoet is Taco Overvliet uit Zuidwolde. Hij en zijn vrouw hebben sinds 1990 hun jaren-70 huis stap voor stap energiezuiniger gemaakt. “Het leukste vind ik de warmtepomp. Deze heb ik op mijn eigen manier geïnstalleerd, zonder aanvullende maatregelen zoals vloerverwarming.” Tijdens de Duurzame Huizen Route vertelt Taco graag hoe hij dit heeft aangepakt.


Inschrijven voor een bezoek
Er zijn tal van mogelijkheden om een huis te verduurzamen. Zo kun je al klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen en vloerverwarming aan te leggen. Huizen met uiteenlopende duurzame maatregelen doen dit jaar mee met de Duurzame Huizen Route. Geïnteresseerden kunnen zich via de website inschrijven voor een bezoek bij één of meer woningen. Per woning zijn er een maximaal aantal plekken beschikbaar, verdeeld over zaterdag 30 oktober en 6 november.


Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Drenthe, Gelderland, Friesland, Zuid-Holland, Zeeland, 145 Nederlandse gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.


Zelf een duurzaam huis?
Wie zelf stappen heeft gezet om zijn of haar huis te verduurzamen kan zich aanmelden voor de Duurzame Huizen Route 2021 via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.  

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.