In de 3e competitiewedstrijd was de vv Hoogezand uit de gelijknamige plaats de tegenstander van Roden. Hoogezand kun je gerust een "angstgegner" van Roden noemen, want het was zeker 20 jaar geleden dat Roden een resultaat haalde tegen de Groningers en waarbij, zeker in het recente verleden, vaak met flinke cijfers werd verloren. Hoe anders was het op deze mooie nazomer zondagmiddag.

Beide partijen hielden elkaar in het begin van de wedstrijd redelijk in evenwicht, met misschien een klein voordeel voor de Roners, ook omdat Hoogezand zich bij balverlies terugtrok op eigen helft en het initiatief aan de Noord Drenten liet. Dat kleine voordeel resulteerde na 20 minuten in de 1-0 door Hugo Steenbergen, die een combinatie met Nick ter Arkel netjes afrondde. Na dat doelpunt moest Hoogezand op jacht naar de gelijkmaker en kreeg het de overhand in de wedstrijd. Door onder anderen uitstekend keeperswerk van Rik Oosterloo hield Roden tot de rust het doel schoon.

Na de rust bleef Hoogezand in het begin van de tweede helft de bovenliggende partij, wederom zonder resultaat. Roden kreeg, naarmate de tweede helft vorderde, ook kansen en het was Rik Renkema die in de 70e minuut de 2-0 liet aantekenen.

Bij Hoogezand raakte men door dit verloop enigszins gefrustreerd, waardoor de goed leidende scheidsrechter Gerbrandy genoodzaakt was 2 keer de rode kaart te trekken en de Groningers na 80 minuten met 9 man verder moesten.

De fraaie 3-0 door Kevin de Vries in de 89e minuut was dan ook een logisch gevolg van het numerieke overwicht. De 3-1 uit een penalty door Heine Uuldriks was een cadeautje en alleen voor de statistieken. Uiteindelijk een terechte overwinning voor Roden dus.

Door deze overwinning staat Roden na 3 wedstrijden met zeven punten op een tweede plek.

Gomos staat bovenaan met de volle negen uit 3 en laat dat nou net komende zondag 17 oktober de volgende tegenstander van Roden zijn, aanvang 14.00 op sportpark Schapendrift in Norg.