Zeijen - Nieuw-Roden moest het zondagmiddag opnemen tegen SVZ uit Zeijen in de zondag 3e klasse. Het werd voor de meegereisde toeschouwers uit Noordenveld geen leuke middag, want de Nei Roners verloren nipt met 2-1. Vooral door het zeuren op de scheidsrechter en op elkaar, speelde het team zichzelf helemaal uit de wedstrijd. SVZ die zelf ook niet een beste wedstrijd speelde, was echt niet veel beter als Nieuw-Roden. Door een vroege kopdoelpunt in de eerste helft vanuit een vrije trap kwamen de Zeijsters op een 1-0 voorsprong door Johnno Hingstman. Pas in de 20e minuut kreeg Nieuw-Roden via Sander Drent een grote kans op de 1-1. Na een schot richting de kruising pareerde de keeper de bal uit het doel de achterlijn over. Uit deze corner kopte Wilco Drent de bal een kleine meter naast het doel. Nieuw-Roden bleef de hele wedstrijd tegen zichzelf voetballen en dat resulteerde in een divers aantal gele kaarten in de 1e helft, vooral wegens praten tegen scheidsrechter Lemmen. Toch kwam Nieuw-Roden terug in de wedstrijd, nadat Marcel Kuiper van zo'n 20 meter een vrije trap in de rechterhoek van de keeper krulde. Daarna was Nieuw-Roden even de betere ploeg en kreeg Sander Drent de kans om de rust met een 1-2 voorsprong in te gaan, maar hij kopte de bal net naast het doel.

Na rust kreeg Nieuw-Roden meteen weer de deksel op de neus. Na een diepte pass in de 47e minuut op Johnno Hingstman, wist hij de bal achter keeper Jayden Kuiper te plaatsen. Het doelpunt riekte echter naar buitenspel. Grensrechter Jan Ottema vlagde er ook voor, maar scheidsrechter Lemmer deelde mee in de malaise van de wedstrijd en keurde het doelpunt toch goed. Even later redde de goed keepende Jayden Kuiper Nieuw-Roden voor een verdere achterstand en hield hij zijn ploeg in de wedstrijd. Sander Drent kwam in het strafschopgebied nog ten val door een verdediger van Zeijen toen hij alleen op de keeper afkwam, maar de scheidsrechter vond het geen penalty waard. Even later werd er nog een doelpunt afgekeurd van Wilco Drent wegens vermeend buitenspel. De laatste grote kans van de wedstrijd was voor Nieuw-Roden. De ingevallen debutant Thomas den Hartog gaf de bal voor in het vijfmetergebied van de keeper, maar deze werd net naast het doel gekopt. Een verlies voor Nieuw-Roden die het wederom vooral aan zichzelf te wijten heeft.

Volgende week zondag moet Nieuw-Roden de eerste drie punten proberen te pakken tegen Siddeburen, die dan op bezoek komt op de Zevenhuisterweg.