-
KV Noordenveld wint thuisduel van SIOS (Wolvega).
10.Oct.2021

KV Noordenveld wint thuisduel van SIOS (Wolvega).

 

Afgelopen zaterdag 9 oktober jl. speelden de beide Mastselecties op het kunstgras aan de Borglaan tegen de selecties van SIOS uit Wolvega. Nadat Noordenveld 2 met 14-14 de punten had gedeeld met de Friezen, traden de beide eerste teams tegen elkaar aan. In een lekker najaarszonnetje en aangemoedigd door de vele toeschouwers vanaf het altijd sfeervolle terras wist het team van trainer/coach Mark Steenbergen na een 15-13 winst de punten in Roden te houden.

 

Noordenveld begon sterk aan de wedstrijd en na 5 minuten stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord. Trainer/coach Mark Steenbergen : “We hadden Sander van der Meer en Robin van Bolhuis van vak laten wisselen. Ilse Liewes startte op de plek van de afwezige Lianne Bangma. Met name in het eerste aanvalsvak was het zoeken, maar door een goede start en goed verdedigen bleven we steeds op voorsprong. Op 9-5 hadden we goede kansen om het verschil al in de eerste helft te maken, maar we verzuimden om door te drukken. SIOS kon vlak voor rust het gat bijna dichten”. Na de 9-8 ruststand kwamen de gasten tot twee keer toe langszij, maar een voorsprong voor de Frizen zat er deze middag niet in. “De 2e helft hebben we gewonnen op de verdediging. Met name Jasper Lütter onderscheidde zich met veel onderscheppingen. Omdat het eerste aanvalsvak nog steeds moeizaam liep waren de goals uit dode spelmomenten van Evelien Tepper en Ilse Liewes doorslaggevend”. SIOS kwam aan het einde van de wedstrijd nog één keer dichtbij, maar aanvoerder Anna de Boer maakte met een rake afstandstreffers 2 minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Eindstand: 15-13. Volgende week speelt Noordenveld in Winsum tegen DWA/ARGO. Aanvang 16 uur.

 

Scores Noordenveld : Anna de Boer 3, Robin van Bolhuis 2, Sander van der Meer 2, Jasper Lütter 2, Evelien Tepper 2, Sven Stobe 2, Ilse Liewes 1 en Romee de Rink 1.

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.