BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Veenhuizen verliest ruim van en in Twijzel.

De jongens tegen de kerels. Geen duels aangaan. Te voorzichtig zijn. Maar wel een team tegenover je hebben dat druk op de bal geeft. Vol inzet heeft en vol overtuiging de duels aangaat.

Veenhuizen liet zich deze zaterdag het kaas van het brood eten. Of het het wennen was aan kunstgras, of gewoon je dag niet hebben. Feit was wel dat de thuisploeg veel feller was en daardoor ook veel kansen kreeg. Het duurde nog tot de 26e minuut voordat Twijzel de meer dan terechte 1-0 scoorde. Vier minuten later was het uit een corner ook al 2-0. Via een Veenhuizer been verdween de bal achter de goed keepende Gjaltema. Hij voorkwam een nog grotere nederlaag dan die aan het eind op het scorebord kwam te staan. Kregen de Drenten dan zelf geen kansen de eerste helft? Jawel. Coen Schmidt zijn inzet werd van de lijn gehaald en een goed ingeschoten bal van Sjoert Giezen belandde nog een keer tegen de paal.

Vlak na rust scoorden de Friezen de 3-0. Na een uur maakten ze uit een strafschop ook nog de 4-0. Even later deed Jim van der Leest nog wat terug voor Veenhuizen en schoot hij de 4-1 binnen, na een goede actie van Coen Schmidt. Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers geen strafschop na een zo leek het overtreding op Sjoert Giezen. De scheids dacht echter aan een schwalbe en gaf Giezen hiervoor zijn tweede geel en moest daardoor het veld verlaten. Vijf minuten later verdween ook Coen Schmidt van het veld met rood. Eerst geel voor bal naar tegenstander gooien en daarna een bal trappen tegen speler van Twijzel. Beide rode kaarten waren misschien wat overdreven om te geven. Maar ja, dan moet je je als speler maar niet in die situatie laten komen. Met 9 man hield Veenhuizen verder stand en voorkwam het nog meer tegentreffers.

De uitslag had ook 9-4 kunnen uitvallen, maar beide goalies voorkwamen erger.

Deze wedstrijd voor Veenhuizen snel vergeten en alweer richten op volgende week. Dan komen de buren uit Haulerwijk op bezoek.