-
Expositie Verstilling van Verkuno
7.Oct.2021

Verstilling’

 

Nee, zeker geen stilte voor de actieve kunstenaarsorganisatie VERKUNO. Maar wel heeft de aankomende expositie in K38 heel toepasselijk het thema ‘Verstilling’.

Noodgedwongen hebben we momenten van Verstilling moeten ervaren! En wat een rijkdom konden die momenten van verstilling ons brengen. Hoe invoelbaar kunnen nu de werken van de kunstenaars zijn, die aan dit thema werkten. Deze expositie is te bezichtigen vanaf zaterdag 16 oktober.

 

De deelnemende kunstenaars zijn:

Tanja van Abbema, Ineke de Boer, Diek Boerman, Jelly van den Bosch, Ton Broekhuis, Henk van Donk, Leny van Elk, Rianne Kooijman, Margreet Markus, Bennie Timmer, Olaf Wempe en Wilhelmina Zoutewellle.

Er zijn diverse benaderingen van het thema te bezichtigen met gebruik van uiteenlopende technieken. Zo ervaren Henk en Jelly de verstilling in de natuur als tegenstelling tot de doorgaans zo hectische wereld. Rianne laat zich verrassen waar de verstilling onverwachts zichtbaar wordt. Ineke is er bewust naar op zoek en ervaart verstilling als een tijdloze harmonie. Margreet raakte verdiept in de stille, trage leefwereld van de huisjesslak. En Tanja ervaart verstilling in haar schilderijen, die een serene sfeer oproepen: ze geven rust. Olaf Wempe is sounddesigner en levert vanuit zijn vakgebied een geheel eigen bijdrage aan deze expositie.

 

´Verstilling´  16 oktober t/m 7 november 2021

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur. Entree €2,- tot 18 jaar gratis.  www.kunstencentrumk38.nl en www.verkuno.nl

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.