-
MHC Heren 1 wint in Zutphen
4.Oct.2021
Zondag 3 oktober mochten we aantreden tegen MHCZ in Zuipen Zutphen. Zoals jullie als trouwe volgers natuurlijk weten zijn we de competitie begonnen met 3 keer winst uit 3 duels. Doel natuurlijk om op 4 uit 4 te komen.

Na een motivational speech van Joosterwijk dat we vooral onze grote mond waar moesten maken, een warming-up en dergelijke, stonden we klaar voor de aftrap.
Het was een aftastend begin, we merkten meteen dat Zutphen een fysieke ploeg is die het ons lastig wou maken. Wil je drie punten halen dan moet je er zeker voor strijden. De strijdlust ontbrak echter bij ons. Desondanks kreeg Brent een opgelegde kans om ons in het zadel te helpen, de 1-op-1 werd echter gewonnen door de keeper. Niet veel later kwam de spits van Zutphen in dezelfde situatie na een lange bal van achteruit. Die wist hier wel raad mee met als resultaat 1-0 voor MHCZ. Jacky wederom de nul niet gehouden. Uit de kelderklasse zijn daar nog leuke GIFJES van. Waar eerder (van horen zeggen) de paniek nog weleens uitbrak bij een achterstand, werkte het dit keer juist in ons voordeel. Het zou zomaar in de invloed van mannen met ervaring kunnen zijn. Tenslotte was El Salvador weer teruggekeerd na een huwelijksreis op Kreta. Via een flitsende aanval over de flanken haalde Thijmen weer eens een corner, gaf hem rammend strak aan, werd perfect gestopt door zo’n andere oude man, Tim Frituhr, en hoefde Schors alleen nog maar het laatste zetje te geven. En zoals het vorige week al een succesvol recept was, was het nu ook weer raak. 1-1. We probeerden het tempo in de wedstrijd te verhogen, als de tegenstander de bal liet liggen na een overtreding lukte dat. Dit was echter incidenteel maar als het lukt dan doen we het ook maar meteen goed. Uit een snel genomen vrije bal kwam Brent in de cirkel aan de bal. Geen vlammende backhand of forehand dit keer maar een sierlijke turn, de tovenaar is van alle markten thuis. 1-2. Nog voor rust; via een flitsende aanval over de flanken haalde Thijmen weer eens een corner, gaf hem rammend strak aan, werd perfect gestopt door zo’n andere oude man, Tim Frituhr, en hoefde Schors alleen nog maar het laatste zetje te geven. En zoals het eerder in de wedstrijd al een succesvol recept was, was het nu ook weer raak. 1-3. Met een keurige ruststand aan de thee.
De tweede helft gaan we maar even in sneltrein vaart door. (Gelukkig was er geen uitpubliek aangezien het niet zo’n goede pot was van de Rodenaren.) Veel gemiste kansen en onzorgvuldige keuzes. Defensief nog wel goed op orde. Jacky nog een mooie show duik. Tussendoor nog een goede goal waarbij Brent met een mooie actie Mats bediende bij de tweede paal. Eindstand 1-4. Niet mooi, wel verdiend. 3 punten.
Daarna kon het echte werk beginnen. Zoals de wijze Mons Houwer ooit vertelde; eigenlijk is een potje hockey een mooi excuus om daarna lekker bier te adten drinken. En dat is iets waar de Rodenaren zeer bedreven in zijn. De fleddermaus werd ook op MHCZ geïntroduceerd en Schors liet maar weer zien dat hij niet alleen over een hele aardige corner beschikt maar ook goed biertjes naar binnen kan zuigen. Jammer dat die stomme chauffeurs dan weer zo vroeg weg willen en we mochten ook niet eens nog even maccie chonken.

Komende week 2 wedstrijden, vrijdag Harlingen uit voor de Silver Cup (20.30uur spelen op de dijk, komt dat zien) en dan zondag PW thuis. Komt dat ook zien!
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.