-
Blog Gemeentebelangen: Politiek en Rodermarkt
4.Oct.2021

Politiek en Rodermarkt

 

Elke maand schrijft een raadslid of wethouder van Gemeentebelangen Noordenveld over hetgeen hem of haar bezighoudt. Deze maand staalt raadslid Armein Sikkenga stil bij het vertrek van wethouder Henk Kosters na de gemeenteraadsverkiezingen in maart en, hoe kan het ook anders, bij de Rodermarkt!

 

De maand september staat voor vele Rôners altijd in het teken van de Rodermarkt. Ook dit jaar was dat niet anders. Voor ons als Gemeentebelangers begon deze echter met de mededeling van wethouder Kosters dat hij na de verkiezingen in maart 2022 stopt als wethouder. Voor Gemeentebelangen een enorm gemis. De kennis, inzet en energie die de heer Kosters in het wethouderschap heeft gestoken is noemenswaardig en verdient niets dan lof. Tevens heeft hij een ieder binnen Gemeentebelangen, mij in ieder geval, veel geleerd. Dank daarvoor! Uiteraard nemen we nu nog geen afscheid, want het komende halfjaar is er nog genoeg te doen.

 

Wat speelt er?

De politieke agenda is tijdens de Rodermarkt vrij leeg. Echter daaromheen wordt er niet stilgezeten. Zo is Gemeentebelangen bezig met een heuse dorpentoer. Bij deze dorpentoer, waar vóór alle beperkingen al mee was gestart, gaan we in gesprek met de inwoners over wat er leeft, wat er speelt en hoe zij de toekomst voor zich zien. Dit levert hele leuke en nuttige gesprekken op. Participatie op z’n best zou ik zo zeggen! Zo zijn de afgelopen weken Norg en Nietap bezocht en is er aankomende week een bijeenkomst in Roderwolde. Tevens zijn er komende weken bijeenkomsten van ‘politiek actief’. Leuk om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij de lokale politiek! Of misschien wil je wel meer? Kom dan eens langs bij de fractie- of raadsvergaderingen. Deze zijn nu gelukkig weer fysiek, iets waar de gehele raad lang naar heeft uitgekeken! Iets waar we ook naar uitkeken was ….de Rodermarkt!

 

Rodermarkt

Het is, op moment van schrijven, het weekend ná de Rodermarkt. Waar ik vorige week nog met een wat licht gevoel wakker werd na een gezellige zaterdag op de Rodermarkt, was het vanochtend tijd om me te buigen over mijn blog. Al snel kom ik tot de conclusie dat we het enorm hebben getroffen met het weer afgelopen week! Beginnend zaterdag met een prachtige optocht, waar de kinderen, na een jaar uitstel, echt stralend op de wagen zaten. In relatief korte tijd, waren er prachtige wagens gebouwd, waar door de, toch in grote getale opgekomen, toeschouwers enorm van werd genoten. Ook na afloop was het erg gezellig bij de lokale horeca in Roden. De eindtijd van 12 uur ‘s nachts kwam mij nu niet heel slecht uit…..

 

De zondag was al net zo succesvol met live muziek, volle terrassen en wederom een heerlijk schijnend zonnetje. Deze dag de kinderen maar beloofd om morgenavond nog maar een rondje kermis te doen. Ik dacht nog even er onderuit te komen, want maandagavond begon met een enorme bui. Echter belofte maakt schuld, dus vol goede moed naar de kermis! Zoonlief wilde graag eerst met mij in de ‘draaimolen’. Al zittend op een tweezitsbankje (uiteraard nog kletsnat) bleek het een draaimolen 2.0 te zijn, die uiteindelijk een meter of 40 de lucht in ging. Het schijnt dat je op 40 meter hoogte best een mooi uitzicht hebt, ik had er echter geen oog voor, want met klamme handen richtte ik mij op alle kabels, bouten en moertjes…… Zoals je begrijpt vond ik het na 1 keer wel even genoeg….. Na vervolgens mij in de botsauto’s te hebben gewurmd en daarna door elkaar heen te zijn gehusseld in de cakewalk, stond er nog 1 activiteit op het programma; knuffels grijpen. Wat is het ‘contactloos betalen’ toch een welkome uitvinding…. (of juist niet?). Doordat het vaak net niet was, werd de plastic kaart veelvuldig gebruikt. Na ca. 100 pogingen, uiteindelijk beide kinderen blij kunnen maken met een prachtige, kwalitatief geweldige, knuffel. Op de terugweg nog een suikerspin en dan tevreden weer naar huis. Ook de dinsdag, van oudsher de dag, was het wederom enorm gezellig. Enige verbazing was er over de aanwezige paarden en pony’s. Je kunt je afvragen of het nog van de tijd is….

 

Uiteindelijk denk ik een hele geslaagde Rodermarkt, waar menig met veel tevredenheid op zal terugkijken. Fijn voor de horeca en artiesten om eindelijk weer eens een echt feest te kunnen maken. Volgend jaar hopelijk weer zonder beperkingen! Ik kijk er in ieder geval naar uit!

 

Armein.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.