Worden wat je wil in de Kinderboekenweek 2021


 


Nog even en dan begint de Kinderboekenweek, 6 t/m 17 oktober, met het thema 'Worden wat je wil' bij Boekhandel Daan Nijman. In de Kinderboekenweek staat het kinderboek centraal. En dat vinden we geweldig, want wat zijn er weer mooie prentenboeken en fantastische leesboeken om te laten zien. Wij zijn erg blij om onze leuke activiteiten met jullie te delen, want hier wil je echt bij zijn!


Op woensdagmiddag 6 oktober komt Annemieke voorlezen uit het speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven prentenboek ‘Dromer’, gemaakt door Mark Janssen. Een ideale manier om kennis te maken met dit prachtige prentenboek.


 


Bij verschillende beroepen horen verschillende uniformen. Altijd al zelf een uniform willen ontwerpen? Dat kan op woensdagmiddag 6 oktober, zaterdag 9 oktober, woensdag 13 oktober en zaterdag 16 oktober. Kom bij ons in de winkel en maak een mooie trekpop met uniform. We hebben ook kleurplaten van onze winkel liggen, om in de winkel of thuis te kleuren.


 


Op donderdag 7 en 14 oktober is vanaf het einde van de middag onze speciale kinderkassa geopend. Kom gezellig langs, zoek iets moois uit om te lezen en pak het zelf feestelijk in bij ons achter de kassa.


 


Op zaterdagmiddag 9 oktober hebben wij voor de deur van de winkel hoog bezoek; de brandweer komt namelijk langs. Je kunt dan kennismaken met de brandweer, mag de wagen bekijken en misschien zelfs even op de wagen plaatsnemen.


 


Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Bette Westera. In dit boek beleeft Tiril van alles en nog wat. Maar Tiril is ook wat kwijt. Help jij haar het terug te vinden? Doe de speurtocht bij ons in de winkel en help haar. De speurtocht kun je de hele Kinderboekenweek doen. Breng jij de speurtocht tot een goed einde? Dan ligt er een leuke attentie voor jou klaar.


Op woensdagmiddag 13 oktober hebben wij niemand minder dan Gerry Huizenga in de winkel. Gerry Huizenga is schrijfster van de spannende detectives over de tieners Geert en Bowien. Dit najaar verschijnt alweer het derde deel van de serie. Gerry was als kind al gek op boeken. Tijdens de Kinderboekenweek vertelt zij over haar werk en hoe zij schrijfster is geworden. Hoe begint een verhaal? Hoe komt ze aan de personen in het verhaal? Je kunt haar dan ook vragen stellen. Neem jouw favoriete boek mee en wie weet leest Gerry nog een stukje voor.


 


Jullie zien: volop activiteit bij Boekhandel Daan Nijman. Voor meer informatie, zoals tijden & opgave, kijk op daannijman.nl/activiteiten en volg de socials.