In 2001 kwam Egbert, 71 jaar inmiddels, de meeste mensen die hem kennen noemen hem Eppie, via via als chauffeur terecht  op de VOR bus, het vervoer voor ouderen in Noordenveld. Nu, 20 jaar later, kijkt Eppie met heel veel plezier terug op deze lange periode.


 


Over de  coördinatoren Albert Blaauw, Jan de Reus en Bert Jansen niets dan lof. Ritjes naar het ziekenhuis te Groningen of Drachten voerden de boventoon, maar een week voor het Rode Kruis naar Noordwijk aan Zee waren krenten in de pap. Recreatieritten naar onder andere Lauwersoog waren eveneens hoogtepunten. Tijdens de kerstdagen was het altijd bijzonder druk. Dagen van 400 gereden kilometers waren geen uitzondering. De bescheiden Eppie heeft Z’n werkzaamheden altijd stipt, nauwkeurig en met veel plezier uitgevoerd.


 


Niet te beroerd was hij om z’n passagiers te helpen met het aankleden van hun jas of hun knopen dichtt e doen. Normaal reed Eppie 2 keer per week op de VOR bus, maar werd er wegens ziekte of anders een beroep op hem gedaan, dan kon het ook gerust 4 keer per week zijn. Dat toont z’n goede karakter.


 


Wegens aanhoudende nekklachten heeft Eppie moeten besluiten, hoe het hem ook spijt, om een punt te zetten achter z’n werkzaamheden als chauffeur op de VOR bus. Als grote dank werd hem thuis eenm iniatuur VOR bus met daarbij een prachtig bloemstuk overhandigd. Ere wie ere toekomt!


 


Tekst /foto's Roel Lubbers