Regelmatig fiets ik via de Esweg langs de Zwerfsteen en zie ik een grote groep actief zijn op het veld ernaast. Zo ook vandaag. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt, dus vol in de ankers om eens even uit te zoeken wat ze er precies aan het doen zijn.


 


Zo’n 50 kinderen van een school uit Winsum zijn aan het klimmen en klauteren onder leiding van Nick Pathuis en Kenny Wigboldij van Qtime Adventures. Het is vandaag de bedoeling dat ze per groep een hindernis op de survivalbaan nemen en om het extra moeilijk te maken, moeten er altijd 4 handen op een lange lat blijven die het hele parcours meegezeuld moet worden en 2 personen moeten een touw vast blijven houden. Zo te zien was het een zeer geslaagde ochtend voor de leerlingen, want ze komen moe, maar met een grote glimlach terug.


 


Ook zeer tevreden spreek de ik 2 mannen achter Qtime Adventures, wat sinds juni 2020 officieel bestaat. De naam heeft te maken met Quality Time voor de gasten, dit maken ze doorverschillende avonturen aan te bieden. Een mooie pakkende naam voor in- en outdoor activiteiten. De start werd meteen ingedamd door corona. Nu er wat meer kan en mag barst het echt los. September stond helemaal vol, veel scholen gehad. Maar nu de wintertijd er aan komt hopen we dat mensen ons ook weten te vinden voor binnen activiteiten. Zo organiseren we ook pubquizen, Ik hou van Holland spel, etc. dat kan hier bij de Zwerfsteen maar kan ook op een andere locatie of thuis. Wij zijn erg flexibel en staan open voor alle ideeën. Zo organiseren we een escape from the forest, een soort escaperoom maar dan in het bos, lasergamen in het bos, kinderfeestjes en nog veel meer. “aanstaande maandag komt er een team om vlotten te bouwen, mee te tillen hier naar het meertje en wie het eerst de overkant haalt is de winnaar. Het is leuk voor scholen, bedrijfsuitjes, familiefeestje en kinderfeestjes”, vertelt de enthousiaste Nick. “In de toekomst hopen we op het voorste veld een bootcamp te kunnen organiseren, maar dat is nog in de maak”, vult Kenny aan. Ze zijn al jaren vrienden en volgden samen de opleiding ‘Sport en Beweging’. Ze zijn meteen goed uitgepakt door een breed assortiment aan avonturen aan te bieden. “Wij staan voor alle ideeën open, niets is ons te gek, daarnaast staan we ook open voor mensen die ons willen sponsoren of een samenwerking met ons wel zien zitten.”


 


Ik ben zeer enthousiast geworden door deze twee mannen, niet dat ik nou meteen in zo’n toestel wil klimmen, maar volgens de heren wordt je gewoon weer kind. En of de zon nu schijnt of het regent, maakt niet uit. Met een beetje modder wordt de baan nog uitdagender. Met wie ga jij binnenkort de baan testen?


Meer info vind je op  www.qtimeadventures.nl


 


Coby van Zanten©