Een Poolse man (21) hangt een celstraf van 21 maanden boven het hoofd. Volgens het Openbaar Ministerie was de man van augustus 2020 tot eind maart op constante rooftocht in Groningen, Friesland en Noord-Drenthe.


 


De man werd in maart in een recreatiewoning in Norg aangehouden. De politie kwam daar vanwege geluidsoverlast. De agenten zagen in een tent zeven elektrische fietsen staan, die kort daarvoor waren gestolen. De fietsen stonden niet op slot en het sleuteltje ontbrak. In de witte bestelbus van de man vonden de agenten nog meer gestolen goederen.

 


Inladen en weg

De politie trok de aangiftes na van gestolen fietsen in Noord-Nederland en bekeken de aanwezige camerabeelden. Daarop was telkens te zien hoe een witte bestelbus bij een fiets parkeerde. De tweewieler werd ingeladen en de bus reed weer weg.


In de woning van de man vonden de agenten ook kledingstukken die leken op de kleren van de dief op de filmbeelden. De man had ook navigatiesystemen en persoonlijke spullen in zijn bezit die afkomstig waren van auto-inbraken.

 


Foto's van gestolen fietsen op telefoon

Op zijn telefoon stonden foto's van fietsen die als gestolen waren opgegeven. Uit de telefoongegevens blijkt dat hij telkens in de buurt was van een diefstal in Norg, Kommerzijl, Haulerwijk en Tolbert. De verdachte ontkent dat hij schuldig is. De Pool heeft een 21 pagina's tellend strafblad.


 


De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Bron RTV Noord