Na een lange coronapauze is het dan eindelijk zover. Van vrijdag 1 oktober t/m zondag 3 oktober vindt in aangepaste vorm de uitgestelde Roder Boekenmarkt plaats. De Boekenmarkt vindt plaats aan de Ceintuurbaan Noord 122 en is alle dagen geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur. Vrijwilligers en bestuur zijn druk bezig met het sorteren van de vele boeken om te zorgen voor een overzichtelijke presentatie van de duizenden boeken.


 


CORONAPROOF                                                                                                                                                      


Ondanks de versoepelingen in het coronabeleid, zijn nog wel een aantal aanpassingen noodzakelijk. De Boekenmarkt is een zogenaamde doorstroomlocatie met 1-richtingverkeer en er mogen maximaal 50 mensen gelijktijdig shoppen. Bij de ingang wordt u gevraagd om uw handen te ontsmetten en wij vragen u ook om een mondkapje te dragen. Met deze aanpassingen kan een veilige Roder Boekenmarkt worden georganiseerd.


 


EENHEIDSPRIJS  VAN 1,50 EURO, OPBRENGST VOOR GOEDE DOELEN                                                                                                                                                 


Om het afrekenen te versnellen, maar ook om met u te vieren dat we boeken weer een tweede leven kunnen geven, is gekozen voor een minimale eenheidsprijs van 1,50 euro per boek. De entree is 2,00 euro. De opbrengst van de Roder Boekenmarkt is voor de Ghana -werkgroep en de werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek.


 


De Ghana werkgroep staat rechtstreeks in contact met Ghanese ontwikkelingswerkers in het uiterste noorden van Ghana en steunt sinds 1984 kleinschalige ontwikkelingsprojecten. De Werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek organiseert jaarlijks een aansterkvakantie voor kinderen uit Wit-Rusland, die nog steeds ziek worden van de radioactieve vervuiling t.g.v. de Tsjernobyl ramp.


 


DAGELIJKSE AANVULLING VAN DE BOEKEN                                                                                                      De vrijwilligers zullen dagelijks na 16.00 uur de boekenstellingen aanvullen om er voor te zorgen dat ook op de tweede en derde dag dezelfde boekenkwaliteit aanwezig is als op de eerste dag.