Twee leiders bij Schaakclub Roden


 


Henk van Bemmel heeft maar één week mogen genieten van de koppositie bij Schaakclub Roden. Hij verloor in de derde ronde een kort maar hevig gevecht van Ruurd Kunnen. Deze gaat nu aan de leiding samen met Jan van Spijker die zich de meerdere toonde van Arnold Meijster.


 


Ex-kampioen Lieuwe Boskma heeft een slechte seizoenstart. Nadat Ward Romeijnders hem in de tweede ronde te slim af was geweest, bezorgde Mark Hogendijk hem nu in recordtijd zijn tweede achtereenvolgende nederlaag. Titelfavoriet Tom Visser speelde pas zijn eerste partij van het seizoen en won overtuigend van Cees Hageman. Ook Jan Pezij maakt een sterke indruk. Hij versloeg Menno Keizer, die na een paar jaar afwezigheid op het oude nest is teruggekeerd. Derk Holman, de nestor van de club, smaakte weer eens het zoet der overwinning door winst op Frans van Doorn.


 


Johan Zwanepol en Jan Duisterwinkel waren het langst bezig. In de tijdnoodfase was de spanning snel gestegen. Waarschijnlijk zag Duisterwinkel daardoor de winnende afwikkeling niet en werd de partij remise.