BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Roden heren 1 wint topper in de derde klasse

Op zondag 19 septemer mocht Roden Heren 1 zijn diensten bewijzen tegen Drienerlo uit Enschede. Drienerlo is een ploeg die al een aantal jaar bovenin de derde klasse speelt. Roden is net gepromoveerd naar de derde klasse, maar wil graag promoveren naar de 2e klasse.

Kortom een topper in de derde klasse!

De studenten van de Universiteit van Twente stonden dus op het programma. In Twente probeerden de mannen van Roden drie punten terug naar de kop van Drenthe te brengen. En dat allemaal in een gloednieuw uittenue.

Het eerste kwart stond in het teken van aftasten; Roden zocht de vrije ruimtes en Drienerlo was op zoek naar mogelijkheden langs de zijlijn. Door een geweldige video-analyse van coach Oosterwijk wisten ze de zijlijnen dicht te houden en de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Het eerste kwart werd ondanks veel Rodense kansen beëindigd met de brilstand: 0-0.

In het tweede kwart liet Roden van zich horen en scoorden ze twee goals. De eerste goal werd gemaakt door Mats Monshouwer  op aangeven van Brent Hoekstra, die de cirkel in liep en de bal keurig af wist te geven op Mats. De tweede goal werd gemaakt door Brent, die alert was op een schot op goal van Thijmen Rooks. Kortom, met een zeer confortabele 0-2 ging Roden heren 1 de rust in

Het hoogtepunt van het derde kwart was een kneiterharde tip-in van Mats Monshouwer op de lat, na een wonderschone voorzet van Thijmen Rooks. De kans op het doelpunt van de week werd Mats ontnomen door de lat.

Het vierde kwart stond in het teken van een totaal onverwachte gele kaart voor keeper Jasper

Hoogenberg. Hierdoor speelde Roden 5 minuten

zonder keeper. Gelukkig kwamen de heren van Roden deze keepersloze periode goed door. Een strafcorner voor Drienerlo werd zelfs zonder

keeper onschadelijk gemaakt en tussendoor scoorde Mats Monshouwer het derde doelpunt van de wedstrijd en besliste daarmee de eindstand: 0-3 voor MHC Roden.

Roden gaat na 2 wedstrijden aan kop in de derde klasse.

Komend weekend spelen ze weer thuis tegen het gedegradeerde Westerduiven om 14.45 uur