In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kwam Joure op bezoek in Zevenhuizen. Het toegestroomde publiek zag een moeizame wedstrijd. Beide ploegen konden in het begin van de wedstrijd de korf niet vinden. De Zoutman-formatie opende wel de score maar kon dit niet doordrukken. Joure nam het initiatief, maar Sparta boog niet. Bij rust stond er een magere 6-6 op het scorebord.

In de rust hamerde coach Van der Lei er op dat de aanvallen rustig opgezet moesten worden. Tijd nemen en uitstellen. Tot ver in de tweede helft ontliepen de ploegen elkaar weinig. Waar Sparta vorige week het hoofd moest buigen in het laatste gedeelte van de wedstrijd trok het nu aan het langste eind. Via een paar prachtige doelpunten van afstand werd het 18-12 en bleven de punten in Zevenhuizen.

Volgende week gaat de selectie op bezoek bij DTS in Surhuizum. Het tweede zal om 14.00 uur spelen met aansluitend het eerste om 15.30 uur.