Vandaag stond Daring dames 1 op het programma. We vertrokken naar het verre Veendam voor een potje hockey op het waterveld van Daring.

Helaas ontbraken er een paar dingen:
1. Coaches, Julius Labberton en Michiel Fröling hadden zelf een wedstrijd.
2. Wissels, we moesten het vandaag doen met 2 wissels (wat wij natuurlijk wel aankunnen, maar toch)
3. Water? Wegens onbekende redenen was er geen water aanwezig op het waterveld waar onze knieën en benen niet blij mee waren, maar wij als Roden dames 1 zijn heel flexibel. Snel na het fluitsignaal hadden we de eerste corner alweer mee. Na een rebound was het Meike Oosterom die de 0-1 maakte. Niet snel daarna lag de 0-2 in de touwen door een mooie goal van Julia Brink!

Goaltjes was niet het enige waar Roden op lag te loeren, want de scheidsrechters waren meer bezig met waarschuwingen uitdelen dan fluiten zelf. Ondanks 0 geplande wisselminuten zat Elise Brink toch nog 2 minuten op de bank met een groene kaart. Waarom? Niemand weet het. Merel Schippers dacht, die wil ik ook wel. Zo gezegd zo gedaan en ook Merel mocht 2 minuten zitten. Ook hier was de reden onbekend.

Wat Daring ook probeerde, niets hield ons tegen en de 0-3 werd ook snel gemaakt door Julia Brink! Roden was op dreef! Maar dat mocht natuurlijk niet te lang duren, dus helaas werd de mooie backhand en 0-4 van Dewi van der Most afgekeurd. Dewi dacht, twee keer is scheepsrecht en gelukkig werd haar volgende goal wel goedgekeurd. 0-4 was ondertussen de stand en de wedstrijd was gespeeld.

Als kers op de taart flatste Merel Schippers in de laatste seconde nog de bal in het hoekje van het goal, en met opgeheven hoofd en 0-5 winst liepen we van het veld.

Conclusie: Ook zonder coaches én met weinig wissels kunnen wij een spektakel neerzetten voor onze altijd trouwe supporters. Het doet ons goed om zelfs bij de uitwedstrijden meer toeschouwers te hebben dan de tegenpartij! Publiek bedankt!