KV Noordenveld beslist duel in de Knipe in het eerste kwartier.

Afgelopen zaterdag 18 september reisde de eerste Mastselectie van Noordenveld af naar het Friese
De Knipe (gemeente Heerenveen). Nadat de eerste wedstrijd van dit sizoen nipt was gewonnen van
Rodenburg, bleven de oranje tijgers ook in deze tweede wedstrijd aan de goede kant van de score: 10-
14. Een wedstrijd die in het eerste kwartier al was beslist door het prima schotpercentage van
Noordenveld.

Lianne Bangma opende met 2 afstandstreffers de score. Trainer/coach Mark Steenbergen : “Het
eerste kwarier was heel goed. Kinea kon door onze druk aanvallend weinig doen en wij hadden een
goed schotpercentage. Door nog een score van Lianne Bangma, topscorer deze middag, en 2 treffers
van Robin van Bolhuis en een raak afstandschot van Sander van der Meer stond er na 15 minuten al
een ruime 1-6 voorsprong voor de oranje tijgers op het scorebord. “In het tweede deel van de eerste
helft ging Kinea steeds voorzichtiger aanvallen om maar geen snel balverlies te lijden. Dat beperkte
onze eigen aanvalstijd”. Vlak voor rust kwam Kinea nog een beetje terug (7-10). Achteraf gezien was
de wedstrijd na de eerste helft wel gespeeld. Kinea kon geen vuist meer maken en Noordenveld
miste vooral in het eerste aanvalsvak scherpte in het afmaken van de kansen. Zo stond bijvoorbeeld
de 8-12 tussenstand ruim een kwart van de wedstrijd op het scorebord. “Wel complimenten aan de
verdediging die een kwartier bijna niets weggaven”. In de laatste 5 minuten werd er aan beide
kanten toch nog twee keer gescoord. De laatste Roner treffer kwam op naam van Jasper Lütter. “Het
was geen hoogstaande pot, zeker in de tweede helft niet. Maar spannend is het ook nooit geweest”.
De volgende wedstrijd speelt Noordenveld tegen het nog puntloze kv DTG uit Wijckel. Deze
thuiswedstrijd begint om 15.30 uur aan de Borglaan.

Scores kv Noordenveld: Lianne Bangma 5, Robin van Bolhuis 3, Jasper Lütter 2, Sven Stobbe 2, Anna