In de derde bekerwedstrijd speelde Veenhuizen thuis tegen FC Assen. Op papier leek dit misschien een niet zo'n hele lastige pot te worden voor de thuisploeg. Maar het liep iets anders. Ondanks dat Veenhuizen goed speelde en in de eerste helft ook veel kansen kreeg, stond het vizier niet op scherp. Ook de doelman van de geel/zwarten deed het enorm goed. Hij had een paar knappe reddingen en hield daardoor zijn ploeg in de race. Achterin hadden de verdedigers ook hun handen vol aan de spitsen van de Assenaren. Maar hielden ze goed stand. Ruststand was dan ook nul nul.

Na rust dacht de thuisploeg door te drukken, alleen ging het allemaal wat moeizamer. Veenhuizen creëerde minder mogelijkheden en ook FC Assen was voorin niet bij machte om veel gevaar te stichten. Het leek op een nul nul uit te draaien, maar in de 82e minuut scoorde Sjoert Giezen uit een rebound toch nog de verdiende 1-0. Hierbij leek de over winning een feit. Echter in de 89e minuut scoorden de geel/zwarten toch nog de gelijkmaker. De linksbuiten kwam gevaarlijk door over links. Hij gaf een strakke voorzet diep door een verdediger van Veenhuizen keihard tegen de paal werd gekopt. De terugkerende bal kwam tegen het lichaam van de spits van FC Assen en belandde in de goal.

Verder werd er niet meer gescoord.

Door de uitslag van de andere wedstrijd in de poule bleek Veenhuizen met twee gelijke spelen en een overwinning toch door te gaan naar de knockout fase van de beker.