Met prachtig nazomer weer was zaterdag 2e klasser ‘t Fean ‘58 uit Surhuisterveen deze zaterdag namiddag aan de Norgerweg, de tegenstander van Roden in het 3e en wat uiteindelijk zou blijken, laatste bekerduel voor de Noord Drenten van het seizoen 21-22.

Voor Roden begon het duel uitstekend, want al na 2 minuten stond het 1-0 door Nick ter Arkel. Wie dacht dat dit de opmaat was voor een succesvolle wedstrijd van Roden kwam echter bedrogen uit.

De mannen uit het grootste dorp van de gemeente Achterkarspelen hadden andere plannen. Met veel inzet, snelheid en duel kracht werd al in de eerste helft de achterstand omgezet in een 1-3 voorsprong.
De fysiek mindere Roners probeerden voetballend enige tegenwicht te bieden, maar door slordig spel lukte dat totaal niet, werd het soms een vecht wedstrijd, wat vandaag aan Roden niet was besteed, met als resultaat een 2-8 nederlaag.

Verzachtende omstandigheid was dat Roden door blessures en een schorsing, enkele sterkhouders miste.

Uithuilen en opnieuw beginnen en dat kan komende zondag 26 september in de eerste wedstrijd van de reguliere competitie, op sportpark de Pampert in Coevorden tegen Germanicus, aanvang 14.30 uur.