Café de Waag in Nietap heeft nieuwe huurders. Daarmee lijkt de kroeg van de bulldozer gered.

In juni van dit jaar werd er door een inwoonster van het Noord-Drentse dorp nog een hartenkreet op Facebook gezet. Toen leek het erop dat niemand de kroeg wilde huren, wat eigenaar Wim de Vries er toe noopte om rekening te houden met de sloop van het gebouw.


 


Dorpskroeg


Inmiddels is dat dus niet meer aan de orde. De familie Dussel (vader Jeroen woont in Leek, zoon Delano in Groningen) gaat ermee aan de slag. "Wij wilden al langer een kroeg", vertelt Delano. "En toen kwam dit ineens op ons pad."


Na gesprekken met eigenaar De Vries besloot de familie de gok te wagen. "We willen er weer echt een dorpskroeg van maken", zegt Dussel junior. "Met een zaal om te verhuren aan verenigingen in de buurt."


 


Heel goed nieuws


De kroeg aan de J.P. Santeeweg in Nietap staat momenteel leeg. Binnen moet er het nodige gebeuren, vertelt Dussel. "Gelukkig heeft mijn vader een bouwbedrijf, dus we kunnen dat goed oplossen."


Begin november moet de kroeg weer open gaan. Koos Strijker, voorzitter van Buurtschap Nietap-Terheijl, geeft te kennen blij te zijn met de nieuwe huurder. "Voor het dorp is dat heel goed nieuws", concludeert hij. Bron RTV Drenthe