The Day after de persconferentie...gister werd bekend gemaakt dat de horeca weer verder open mag, maar weer onder bepaalde voorwaarden. Onder andere testen voor toegang en ook de sluitingstijd wordt niet verruimd. Wat is de reactie van de Roner horeca op het verhaal van Rutte en de Jong?

Monique van Mo's Café, "Van de persconferentie werd ik niet erg blij inderdaad, het lijkt wel of de Horeca constant gestraft wordt in het hele corona gebeuren. Het is allemaal zo krom als een hoepel. De testen aan de deur werk ik sowieso niet aan mee! Wij zijn in de horeca erg gastvrij en ga niet mee werken om iedereen in een hokje te drukken. Het voelt voor mij of ik verder terug in de tijd wordt gezet op deze manier. En net of wij de niet gevaccineerde mensen nog even een duwtje in de richting moeten geven om zich wel te moeten laten vaccineren. Dat is niet aan ons en daar komt bij wie moet dat gaan doen extr personeel aan nemen kan niet. Wij moeten in de horeca al op zoveel extra dingen letten zoals geen alcohol onder de 18. Geen sigaretten munten uitgeven onder de 18.Wordt er geen drugs gebruikt.etc...We hebben er bijna een taak bij als BOA in je eigen zaak. De sluiting tijd snap ik ook maar weinig van.Mensen zoeken elkaar nu na die tijd toch wel op met afterpartys, alhoewel het op tijd dicht ook wel weer lekker is hoor, maar dat heeft met ons zelf te maken 😂😂 De feestweek wachten we nu even af. Er wordt geloof ik opnieuw overlegt en wat mij zelf betreft is er heel goed wat mogelijk nu. Maar dat is niet aan mij helaas..

John en Bianca van La Comida, "Het is een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant willen we met z'n allen de corona crisis eronder krijgen en zijn we bereid hieraan mee te werken. Maar aan de andere kant gaat dit wel heel ver. Dit voelt helemaal niet gastvrij en sociaal! Hoezo democratisch land en vrijheid van meningsuiting. Dit voelt als dwang. Wij willen iedereen welkom heten in ons restaurant! Dan liever de 1,5 meter er in houden en iedereen (mits geen klachten) toelaten!"

De grootste vraag blijft nog steeds, hoe gaat rodermarkt 2021 eruit zien? Hopelijk is er nog een klein lichtpuntje aan de horizon.... Laten we heel hard hopen....

Coby van Zanten©️