Vandaag is het zover, mevrouw Hiltje Veninga-van Dijk viert vandaag in bijzijn van haar familie haar 100e verjaardag.

Hiltje is grootgebracht aan de Jonkersvaart, maar ging samen met haar man wonen in Nietap. Hier runden ze samen autorijschool Veninga. Dat was best een grote rijschool, ze reden er met 10 lichtblauwe Volkswagen kevers. Hiltje deed de administratie en de planning en had altijd de koffie klaar. Later kwam er ook een Avia tankstation bij. Ze kregen 2 kinderen, en nu is ze ook nog 4 klein-, en 7 achterkleinkinderen rijker.

Hiltje haar dochter Ineke vertelt dat haar moeder altijd veel kopjes koffie heeft geschonken. Als het pinkstermarkt was kwam de bereden politie standaard koffie drinken in hun leslokaal met uiteraard een lekker broodje erbij. Dat maakte wel indruk op haar als klein meisje.

Sinds maart 2020 woont Hiltje in een verzorgingstehuis in Norg. Maar toen brak ook de corona uit. Rare tijd voor de familie, maar Hiltje maakte zich er niet zo druk om. Dat is ook meteen het geheim om zo oud te worden:'t komt zoals 't komt!

Ondanks dat ze er niet van houdt in in de spotlight te staan waardeert ze 't wel dat wethouder Alex Wekema haar persoonlijk een bos bloemen komt brengen namens de gemeente.

Foto Harry Noordhof©️