-
Jubileumconcerten door de Roden Girl Choristers
13.Sep.2021

De Roden Girl Choristers bestaan twintig jaar. Deze mijlpaal viert het koor met twee jubileumconcerten: op zaterdag 25 september in de Grote Kerk in Leeuwarden en op zaterdag 2 oktober in de Martinikerk in Groningen. Onder de naam ‘With a Triumphant Shout’ biedt het concert hoogtepunten uit de Anglicaanse muziek, met medewerking van een mannenensemble van de Nederlandse Bach Academie. Beide concerten beginnen om 20.00 uur.

 

“Het is prachtig dat we, na een pittige periode, als eerste project ons jubileumfeest gaan vieren”, vertelt artistiek leider en dirigent Sonja de Vries. Met een enthousiaste groep van ongeveer dertig meisjes tussen 6 en 20 jaar zetten de Roden Girl Choristers zich al twee decennia in voor de Engelse koortraditie.

 

Het koor heeft de afgelopen maanden een prachtig programma voorbereid en hoopt dit binnenkort met een groot publiek te kunnen delen. Onder de naam ‘With a Triumphant Shout’ biedt het concert hoogtepunten uit de Anglicaanse muziek, met composities van onder andere Sir Charles Hubert H. Parry, Ralph Vaughan Williams, Gerald Finzi, Benjamin Britten, John Ireland en William Walton. Sietze de Vries begeleidt het koor op orgel, Joost Hettinga werkt mee als trompettist.

 

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.rodengirlchoristers.nl en bij boekhandel Daan Nijman in Roden.

 

Vanzelfsprekend zorgt de organisatie voor een veilige ruimte met inachtneming van de RIVM-voorschriften. Het aantal plaatsen is daardoor beperkt, dus reserveer op tijd.

 

 

 

Bijlage: 

 

Foto:

Roden Girl Choristers – fotograaf: Harm Wijnalda

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.