Afgelopen zondag stond voor het eerste heren team van Roden de eerste competitie wedstrijd op het programma.  De rentree in de derde klasse, nadat ze afgelopen jaar gepromoveerd waren. Roden Heren 1 heeft zich de afgelopen 2 jaar flink versterkt met allerlei oud Roden spelers en er staat nu een goed en gebalanceerd team.

Zondag stond meteen de enige noordelijke derby in de 3e klasse op het programma. De Graspiepers uit Drachten kwamen op bezoek. Eerst mocht de mini van de week, Dirk Oosterbeek, proberen te scoren bij de keeper van de tegenstander. Dat lukte onder luid applaus ban het massaal toegestroomde publiek en daarna startte de wedstrijd.

Roden begon sterk aan de wedstrijd en zette Graspiepers meteen onder druk. Al snel werd duidelijk dat Roden veel sterker was. Na het eerste kwart stond het al 3-0 door drie doelpunten van Sjors ter Veld en dat was eigenlijk een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Roden kreeg kans op kans en Graspiepers kwam slechts 1x gevaarlijk voor het doel van keeper Jasper Hoogenberg.

In het 2e kwart veranderde er weinig aan het spelbeeld. Roden scoorde nog 2x (1 maal Sjors ter Veld en 1x Thijmen Rooks.  Ook in de tweede helft bleef Roden veel sterker. Piepers werd ver terug gedrongen en Roden scoorde nog 5x (2x Thijmen Rooks, 1x Tim Kühr en 1x Rutger Hoogenberg). Graspiepers kwam slechts 1x in de cirkel van Roden, maar het was wel meteen raak. Daardoor stond er na 70 minuten uiteindelijk een 10-1 overwinning op het scorebord. Een mooie start in de derde klasse.

Volgende week reizen de mannen naar Enschede. Dan spelen ze tegen de nummer 2, studentenclub Drienerlo. Een week later is er weer een thuiswedstrijd, dan komt het gedegradeerde Westerduiven (uit Duiven) op bezoek.