-
KV Noordenveld wint spannende streekderby tegen KC Rodenburg.
12.Sep.2021

Afgelopen zaterdag 11 september jl. is na lange tijd de korfbalcompetitie weer begonnen. Mooi dat het weer kan. De beide Mastselecties speelden deze eerste competitieronde tegen de selecties van KC Rodenburg uit Leek op het onlangs geopende mooie kunstgrasveld aan de Borglaan. Nadat Noordenveld 2 met 20-11 afgetekend had gewonnen van Rodenburg 2, traden de beide eerste selecties tegen elkaar aan.

 

De thuisploeg van trainer/coach Mark Steenbergen begon voortvarend aan de wedstrijd met 2 fraaie afstandstreffers van Sander van der Meer. Na de 2-1 bracht Jasper Lütter met een omdraaibal het verschil weer op 2. Door 2 snelle scores van Rodenburg kwam het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp weer langszij. Halverwege de eerste helft liepen de oranje tijgers door scores van Romee de Rink en Lianne Bangma weer weg bij de tegenstander, 6-3. Na een time-out kwamen de gasten uit Leek weer op gelijke hoogte (7-7) en werd er tot de rust om en om gescoord, waarbij Rodenburg voor het eerst en naar later bleek voor het laatst op voorsprong kwam : 10-11.

Na de pauze kwamen de Roners door een vrije worp van Lianne Bangma en een kort schot van aanvoerder Anna de Boer weer op voorsprong. Vanaf dat moment kregen de vele toeschouwers op het altijd gezellige en sfeervolle korfbalcomplex aan de Borglaan een spannende puntje-puntje-wedstrijd voorgeschoteld. Het verschil werd nooit groter dan 1 punt, waarbij vanaf de 12-12 Noordenveld steeds op voorsprong kwam, waarna Rodenburg weer gelijk maakte. Zo bleef het tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter spannend of, gezien dit wedstrijdbeeld, de punten in Roden zouden blijven of dat deze zouden worden gedeeld. Uiteindelijk eindigde deze spannende streekderby in 2e klasse KNKV 2B in een zwaar bevochten 18-17 overwinning voor Noordenveld en bleven de punten dus in Roden.

De volgende wedstrijd is woensdag 15 september in de 1e ronde van de Jan Mulderbeker in en tegen Emmeloord , aanvang 20 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 18 september om 14.30 uur tegen kv Kinea op Sportcomplex De Knipe.

 

Scores Noordenveld : Anna de Boer 4, Lianne Bangma 4, Sander van der Meer 3, Romee de Rink 2, Jasper Lütter 2, Robin van Bolhuis 2 en Sven Stobbe 1.

 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.