De 2e bekerwedstrijd van Roden was wederom een derby. De tegenstander aan de Norgerweg deze zaterdagmiddag was zaterdag 2e klasser VEV’67 uit Leek.

De gasten uit het Westerkwartier waren in de eerste helft de bovenliggende partij. De Leeksters combineerden makkelijker en stopten meer energie in hun spel dan de noord Drenten. Toch was het Roden dat tegen de verhouding in zoals dat zo mooi heet, de score opende via Rik Renkema 1-0. VEV’67 liet zich echter niet van de wijs brengen, behield de overhand, wat uiteindelijk resulteerde in de, op dat moment terechte gelijkmaker, 1-1. En met die stand gingen beide partijen de rust in.

De tweede helft was een ander verhaal. Roden ging beter georganiseerd spelen, waardoor het combinatie en kracht voetbal van VEV’67, succesvoller dan in het eerste bedrijf, werd gestoord. Het betere spel van Roden werd beloond met de 2-1 door Hugo Steenbergen en de 3-1 door Kevin de Vries. En bij die stand bleef het. Al met al een goed herstel van Roden, dat daarmee de vervelende bijsmaak van de nederlaag afgelopen zondag tegen Peize wegspoelde.

Volgende week zaterdag 18 september ontvangt Roden ‘t Fean 58 uit Surhuisterveen aan de Norgerweg, aanvang 17.00 uur.

Uitslag:  't Fean '58 - Peize 4-3