-
Jeroen Hilster uit Lieveren wint Dutch Supersport race op een natte baan in Assen
11.Sep.2021
 
 
 
 Jeroen Hilster wint Dutch Supersport race op een natte baan in Assen
 
Jeroen Hilster heeft de negende Dutch Supersport wedstrijd van het seizoen 2021 op zijn naam geschreven. Op een natte baan was de Lentink Sports Racing coureur de sterkste van het veld. Met zijn mooie overwinning stijgt Jeroen naar de tweede positie in de tussenstand.
 

 

Jeroen Hilster kwam voor de tweede zaterdag op rij in actie in de Dutch Supersport klasse op het TT Circuit Assen. Een week eerder eindigde de 20-jarige coureur als vierde in de wedstrijd. Jeroen was deze keer gebrand op een beter resultaat. Gedurende de kwalificatietrainingen waren de omstandigheden niet ideaal. In de eerste kwalificatie was de baan nog niet volledig droog en de tweede kwalificatie werd vanwege een crash vroegtijdig beëindigd. Jeroen wist een vierde tijd op de klokken te brengen, waardoor hij vanaf de tweede startrij de race moest aanvangen.

Voor de race had het geregend, waardoor de Dutch Supersport coureurs op een nat TT Circuit Assen van start moesten. Jeroen had een goede start en pakte in de eerste sector de leiding. In de lastige omstandigheden viel de coureur uit Lieveren daarna twee plaatsen terug. Gedurende de race werden de omstandigheden iets beter. Jeroen begon zich steeds beter te voelen en wist weer naar de leider te rijden. Met nog vier ronden te gaan nam Jeroen de eerste positie over om deze vervolgens niet meer af te staan. Het betekende voor Jeroen zijn eerste overwinning van het seizoen, waarmee hij gestegen is naar een tweede positie in het Nederlands kampioenschap.
 

Jeroen Hilster: “Ik ben blij met deze overwinning! Leon (Stolte) ging er in de eerste ronde hard vandoor, maar gedurende de race kon ik het gat weer dichtrijden. Ik kon steeds verder versnellen en reed in de laatste ronde de snelste raceronde. Deze zege is zeker lekker voor het gevoel. Ik wil het team en mijn sponsoren bedanken voor hun support. Nu gaan we ons opmaken voor het IDM in Hockenheim. Ik kijk er naar om op dit IDM circuit te rijden, waar ik vorig jaar ook al ben geweest!”
 

Voor Lentink Sports Racing staan er nog twee evenementen op de kalender. Te beginnen met de seizoensfinale van het IDM Supersport 600 kampioenschap, die van 24 t/m 26 september wordt verreden op de Hockenheimring in Duitsland. Een week later op zaterdag 2 oktober staat het Nederlandse team aan de start tijdens de laatste ronde van het International Dutch Championship (IDC) in Assen.

Foto credit: Damon Teerink - Racing Passion Photography

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.