-
Verkoop camping 'aan de natuur' slaat in als een bom op Panda Rosa in Steenbergen
9.Sep.2021
Bewoners van camping Panda Rosa voelen zich totaal overdonderd door het bericht dat zij voor 31 december hun plek moeten verlaten. Per brief gaven de huidige eigenaren aan de camping al te hebben verkocht, maar volgens wethouder Jeroen Westendorp is dat niet aan de orde. De verwarring is groot.

Het bericht dat de gemeente Noordenveld van plan is om camping Panda Rosa in Steenbergen te kopen om het vervolgens terug te geven aan de natuur, kwam voor de bewoners als een donderslag bij heldere hemel. Een dag later ontvingen zij, enkele uren voor de aanvang van de raadsvergadering van de gemeente, een brief dat de camping zelfs al verkocht was.

 

Onverwacht

Het leidt bij de campingbewoners tot onbegrip, teleurstelling en bij een enkeling zelfs tot een slapeloze nacht. Voor Henk Jager is het bijvoorbeeld maar moeilijk te verkroppen. Anderhalf jaar geleden nam hij het beheer van de camping over. Wat volgde was een grondige opknapbeurt, waardoor de camping met sprongen vooruit ging.

De camping gaat hem aan het hart, vertelt Henk Jager. "Vroeger was het van mijn schoonouders. Sinds een jaar of 15 zitten de huidige eigenaren er op. Zij kijken maar weinig naar de camping om en vroegen mij om het beheer te doen. Ook ik weet dat de camping in de huidige vorm niet door kan gaan, maar er is nooit iets gezegd over onderhandelingen met de gemeente. Dan komt zo'n brief toch erg onverwacht."

Willem Been, eigenaar van de camping, zegt dat beheerder Jager dit al wel aan had kunnen zien komen. "We zijn al heel lang bezig hiermee. Dit zat eraan te komen."

 

Bekijk hier alles verder https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/173316/Bewoners-camping-Panda-Rosa-overvallen-door-mogelijke-verkoop 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.