-
Inkoop bij Noordenveldse ondernemers in 2020 bijna op niveau van voor de coronacrisis
7.Sep.2021

INKOOP BIJ NOORDENVELDSE ONDERNEMERS IN 2020 BIJNA OP NIVEAU VAN VOOR DE CORONACRISIS

 

De gemeente Noordenveld heeft in 2020 voor € 100.000 minder ingekocht bij lokale ondernemers dan in 2019. In totaal kocht de gemeente in het afgelopen jaar voor € 4.943.000 lokaal in.

 

De totale inkoop van de gemeente Noordenveld in de Regio Groningen-Assen daalde in 2020 met € 2.687.000. In vergelijking met de totale daling is de lokale inkoopdaling beperkt gebleven. De daling is voor het grootste deel het gevolg van de coronacrisis. Het is op dit moment nog onduidelijk of 2021 hetzelfde beeld laat zien. 

 

Binnen de wettelijke kaders probeert de gemeente Noordenveld zo veel mogelijk lokaal in te kopen. Bij grote opdrachten is lokaal inkopen vaak niet mogelijk, omdat de gemeente boven bepaalde bedragen de plicht heeft om Europees aan te besteden.

 

Nieuw inkoopbeleid

De gemeente legt momenteel de laatste hand aan de ontwikkeling van een nieuw inkoopbeleid. Het nieuwe beleid gaat meer duidelijkheid geven over hoe de gemeente haar inkoop vormgeeft en wat de beste manier is om lokaal en regionaal in te kopen. Ook staat in het nieuwe beleid hoe de gemeente duurzaamheidscriteria en sociale criteria toepast bij aanbestedingen.

 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.