-
''Camping Panda Rosa in Steenbergen wordt teruggegeven aan de natuur''
7.Sep.2021

Transformatie van camping Panda Rosa bij Steenbergen naar natuurgebied

 

Het college van B&W van de gemeente Noordenveld stelt aan de gemeenteraad voor van camping Panda Rosa bij Steenbergen natuurgebied te maken. Samen met de eigenaar van de camping komt zij tot de conclusie dat de camping op dit moment geen recreatieve functie meer heeft. Daarom is het college van plan camping Panda Rosa over te nemen van de huidige eigenaar om de ontwikkeling tot natuurgebied mogelijk te maken.

 

Waarom wordt Panda Rosa natuurgebied?

Een recreatieve toekomst is voor Panda Rosa niet meer mogelijk. Het park ligt midden in de natuur- en recreatiegebieden tussen Roderesch/Steenbergen en Een. Panda Rosa veranderen in natuurgebied is dan ook de meest wenselijke optie. Eigenaar Willem Been: “Panda Rosa ligt prachtig tussen de natuurgebieden, maar nadat wij de camping overnamen bleek al snel dat een camping exploiteren naast het runnen van ons eigen bedrijf eigenlijk niet te doen was. We zijn uiteindelijk samen met de gemeente tot de conclusie gekomen dat stoppen met de camping de beste optie is.” Wethouder Jeroen Westendorp vult aan: “met behulp van Vitale Vakantieparken Drenthe, een samenwerkingsverband tussen de provincie Drenthe, HISWA-RECRON, het Recreatieschap Drenthe en de overige Drentse gemeenten met als doel de verblijfs- en recreatiesector te vitaliseren, zijn we met de eigenaar in gesprek gegaan en hebben we geconcludeerd dat een nieuwe bestemming voor de camping de beste optie is. We hebben diverse mogelijkheden besproken en onderzocht. Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat een ontwikkeling naar natuur hier de beste optie is.”

 

Zorg voor de huidige bewoners

Op camping Panda Rosa verblijven nog mensen. Voor hen betekent de ontwikkeling dat zij de plek waar ze nu verblijven moeten verlaten. Een andere plek vinden om te wonen kan in de huidige tijd een uitdaging zijn. Indien nodig, worden zij hierbij geholpen door de gemeente en Naober Drenthe; een project van Vitale Vakantieparken Drenthe. Zo moet voorkomen worden dat de mensen die nu  met een gedoogbeschikking op Panda Rosa verblijven, tussen wal en schip dreigen te vallen.

 

Bestemmingsplanprocedure

Om de transformatie naar natuur mogelijk te maken stelt de gemeente voor de camping over te nemen en een bestemmingsplanprocedure op te starten. De provincie Drenthe en de Stuurgroep Vitale Vakantieparken Drenthe staan positief tegenover deze ontwikkeling. “Daar zijn wij erg blij mee en natuurlijk zal het vervolg in goed overleg met deze partners, maar ook met de mensen die nu op het park verblijven en omwonenden opgepakt worden”, aldus wethouder Westendorp. Het grootste deel van het terrein zal uiteindelijk de bestemming natuur krijgen en een klein deel zal de bestemming wonen krijgen. Dit is nodig om de uiteindelijke verandering financieel mogelijk te maken.

 

Planning

Het voorstel om van Panda Rosa natuurgebied te maken, wordt woensdag 8 september besproken in de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad. Naar verwachting wordt het vervolgens op 15 september behandeld in de besluitvormende vergadering.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.