Voor de mannen in het blauw stond afgelopen zondag de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen Nicator uit Leeuwarden.

Op een matig stroef veld, met te lang gras zette Nicator de wedstrijd in gang. Beide ploegen kregen de eerste helft veel kansen, maar het vizier stond bij beide ploegen niet op scherp. Nieuw Roden kreeg twee goede kansen uit vrije trappen, maar de 51(!) jarige, ietwat excentrieke, doelman voorkwam een voorsprong voor de bezoekers. Niet veel later werd Nieuw Roden een zuivere strafschop ontnomen toen Sander Drent in botsing kwam met de doelman. De scheidsrechter floot, tot iedereens ontsteltenis echter voor een vrije trap. Vervolgens redde Jayden Kuiper stijlvol na een kiezelharde vrije trap en hield zo zijn doel schoon. Vlak daarna had Stefan Waij de 0-1 op zijn schoen, maar de keeper keerde zijn inzet. Vlak voor rust dacht Nieuw Roden op voorsprong te komen toen Wilco Drent oog in oog kwam met de doelman, maar de bal werd van de lijn gehaald keerde, waardoor de ruststand 0-0 bleef. Nieuw Roden vergat zichzelf te belonen en het spel was matig.

De tweede helft was amper twee minuten bezig, toen captain Wilco Drent de bal knap binnen kopte uit een corner van Stefan Waij, voor de bevrijdende 0-1. Nicator was wakker geschud en zette aan voor een offensief en kreeg een aantal goede kansen en in een 1 op 1 situatie redde, de sterk keepende, Jayden schitterend, waardoor het 0-1 bleef. Hierna gooide Nieuw Roden de wedstrijd op slot, want Marcel Kuiper omspeelde knap de keeper en legde af op Sander die snoeihard de 0-2 binnenschoot. In de tweede helft was Nieuw Roden heer en meester en na een goede actie en pass van Thomas Van Der Spoel tikte Sander Drent binnen voor 0-3. Nieuw Roden ging vrolijk verder en invaller Thomas Jansen maakte de 0-4 na een goede actie van Sander Drent. Tot slot werden er nog twee goals van Sander Drent en Thomas Jansen onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

Al met al een goede overwinning en zondag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Blue Boys om 14:00. We hopen jullie dan te zien!