-
Interactieve online lezing Mark Mieras over ons brein tijdens corona
6.Sep.2021

Vierkante ogen… en wat corona ons nog meer bracht

Interactieve online lezing Mark Mieras over ons brein tijdens corona

 

Op woensdag 15 september 2021 om 19.30 uur organiseren de bibliotheken van Biblionet Drenthe een interactieve online lezing met wetenschapsjournalist Mark Mieras. Hij vertelt over de gevolgen van corona voor onze hersenen. Waarom raakten we soms vermoeid, overspannen of in de war? De lezing is online gratis bij te wonen.

 

Vierkante ogen… en wat corona nog meer bracht  

Ineens deden we alles digitaal: lesgeven, vergaderen, ontmoeten… Scheelde heerlijk veel reistijd, en toch raakten we vermoeid, soms overspannen, eenzaam en zwaarmoedig. En waarom waren er zoveel misverstanden? De coronatijd liet zien hoe subtiel onze hersenen werken, zegt wetenschapsjournalist Mark Mieras. Wat er allemaal misgaat als spiegelneuronen en interactiepatronen van slag raken. Toch leverde de pandemie ook nieuwe kansen, bevrijd uit onze routine. Dus wat kunnen we van corona leren nu we weer naar normaal gaan? 

 

Mark Mieras

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en auteur van onder andere de bestsellers 'Ben ik dat?' en ‘Liefde’. Deze bestsellers geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons beweeglijke brein. Mieras is een bevlogen en veel gevraagd spreker. Met kleine experimentjes laat hij zijn publiek vaak zelf ervaren wat hij vertelt. 

 

Teams

De lezing vindt plaats via Teams. Kijkers kunnen tijdens de lezing ook vragen stellen aan Mark Mieras via de chatfunctie.

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze gratis lezing kan door het sturen van een mail naar secretariaat@biblionetdrenthe.nl, onder vermelding van Mieras.

 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.