-
Burgemeester Klaas Smid: ‘normaal’ is het leven nog niet.
6.Sep.2021

Brief van burgemeester Klaas Smid

 
 
Beste inwoners, de zomervakantie zit er weer op. Ik hoop dat u een mooie tijd heeft gehad! Langzaamaan komen we weer in het ‘normale’ ritme van werken, sporten, school, enzovoorts. Hoewel we de zomer met flink minder beperkingen hebben kunnen beleven, is en blijft veel onzeker. Wat kunnen we dit najaar wel en wat kunnen we niet? Een vraag die veel mensen en ook mij als burgemeester bezighoudt. Zeker met de Rodermarkt in het vooruitzicht.

 

Moeilijk vooruit kijken en plannen maken

Zonder teveel op de zaken vooruit te willen lopen: ‘normaal’ is het leven nog niet. We werken allemaal nog zoveel mogelijk thuis en in het onderwijs gelden nog beperkingen, evenals in de horeca, de evenementensector en de zorg. Met het najaar in aantocht komt ook de vrees voor meer coronabesmettingen en druk op de zorg weer om de hoek kijken. Een reële vrees, als we de experts mogen geloven. Wat dat gaat betekenen voor de geldende maatregelen weten we op dit moment nog niet. Het blijft moeilijk om vooruit te kijken en plannen te maken.

 

Belangrijk om ons aan de regels te blijven houden

Wat we wel weten, is dat het belangrijk is en blijft om ons aan de basisregels te houden. Houd 1,5 meter afstand van elkaar, was vaak de handen, blijf thuis bij klachten en laat u testen. Vaccinatie is daarnaast ook belangrijk. Zo kunnen we de volgende stappen zetten naar het ‘normale’ leven. Deze verantwoordelijkheid delen wij samen. Daarom doe ik op deze plek als burgemeester nogmaals een beroep op u. Hoe moeilijk ook en hoe relatief goed het ook lijkt te gaan in onze gemeente.

 

Laten we er het beste van maken

Op vrijdag 17 september geven minister-president Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie. Kunnen we dan de regels loslaten? Blijft het zoals het nu is? Of worden de maatregelen weer aangescherpt? Het blijft afwachten. Houd dus nog vol en laten we er met z’n allen het beste van maken met de beperkingen, maar ook mogelijkheden die er nu zijn.

 

Met vriendelijke groet, 

Klaas Smid
Burgemeester 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.