Veenhuizen komt goed weg tegen SV Borger.

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen voor Veenhuizen eindigde in een zwaar bevochten 1-1.

Tegenstander SV Borger had de zaakjes goed voor elkaar. Spelend als Noorwegen tegen het Nederlands elftal, zakte het diep in en kwam er vaak met snelle counters uit. Als de afwerking wat beter was geweest dan hadden de bezoekers voor rust al zeker 3 keer kunnen scoren. Gelukkig voor de aanhang van Veenhuizen bleven doelpunten uit. Zelf konden de blauw/witten er weinig tegenover stellen. Onnauwkeurige passes, veel balverlies. Daardoor kwamen ze niet echt goed in de wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Sjoert Giezen nog een mooie kans, maar hij stuitte op de goede doelman van de groen/witten.

Na rust een iets feller Veenhuizen. Ze zaten er wat korter op, waardoor Borger iets minder gevaarlijk werd. Iets minder want ze kregen nog steeds goede kansen. In de 49e minuut maakten de ze na een scrimmage de terechte 0-1. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer Veenhuizen de tegenstander onder druk zette. Het leverde een aantal goede kansen op. Doelpunten bleven echter uit. Pas in de 82e minuut lukte het dan toch. Een perfecte voorzet van Jim van der Leest werd prachtig binnen gekopt door Bram Schmidt. Hierna kregen beide ploegen nog kansen om de winnende treffer te maken, maar die bleven uit.

Volgende week speelt Veenhuizen uit tegen Fit Boys in Beilen.