PEIZE - Zondagmiddag speelde Roden zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen 21-22 en dat was gelijk een mooi affiche in de vorm van de altijd beladen derby, in dit geval een bekerwedstrijd, in en tegen Peize. Ondanks de formule 1 race op Zandvoort en mede door het prachtige nazomer weer, was het sportpark Hereweg goed gevuld, zoals het hoort bij een Noordenveld derby.

De toeschouwers zagen in de eerste helft een beter voetballend Roden en een Peize dat die speltechnische tekortkomingen compenseerde met veel inzet, praten en ageren. In de 3e minuut was het al raak voor Peize uit een corner, waarbij de Roden verdediging halfslachtig ingreep. Als gezegd voetbalde Roden in het eerste bedrijf beter en dat kwam in de loop van de wedstrijd tot uiting via goals van Hugo Steenbergen en Nick ter Arkel, 1-2 dus. Peize kon die stand echter nog voor de thee gelijk trekken. Wederom uit een standaard situatie, ditmaal een verre ingooi, werd de bal weer niet goed verwerkt door de Roden defensie, met de gelijke stand 2-2 als gevolg. En met een aantal goede reddingen voorkwam de 16-jarige (bijna 17) Roden doelman Niels Willems, dat Peize voor de rust ook nog op een voorsprong kwam.

Na de pauze was het voetballende overwicht van Roden verdwenen, op misschien een tiental minuten na. De kansen die Roden toen kreeg werden echter vakkundig door Peize keeper Lennart Renkema onschadelijk gemaakt. Peize bleef met veel inzet spelen, Roden raakte wat geïrriteerd, ging nog minder voetballen en dat werd uiteindelijk uitgedrukt in een verdiende 4-2 overwinning voor Paais.

Komende zaterdag (!!!!) 11 september speelt de tweede bekerwedstrijd tegen VEV’67 uit Leek, aanvang 17.00 uur aan de Norgerweg in Roden.