-
Ex-prof Laurens ten Dam belandt in ziekenhuis na val in Veldslag om Norg
5.Sep.2021

Laurens ten Dam is dan misschien geen profwielrenner meer, maar dat betekent niet dat de Noord-Hollandse ultieme liefhebber niet meer aan wedstrijden meedoet. De oud-renner van Rabo en Sunweb heeft zich volledig in het offroad-wereldje gestort. 

 

Gisteren wilde hij in Nederland ook laten zien wat hij waard was op onverharde wegen, maar dat avontuur liep slecht af. Ten Dam startte in De Velodroom Veldslag om Norg, een wedstrijd over onverharde paden in Noord-Drenthe en omgeving, maar belandde in het ziekenhuis van Assen met een hersenkneuzing.

 

Op zijn Instagram was het in de stories allemaal te volgen. Voor de start vertelt Ten Dam nog goedgemutst dat hij van start gaat op slicks en met een tijdritstuur op z'n gravelfiets gemonteerd - na een verkenning van het parkoers was dat de beste materiaalkeuze volgens Ten Dam.

 

Een filmpje later zie je Ten Dam vanuit een ziekenhuisbed in Assen . Nog steeds verrassend goedgemutst vertelt hij hoe hij vanaf een startplek achteraan (375) z'n weg naar voren vond en aansloot bij de kopgroep. Maar dat is zo'n beetje het laatste wat Ten Dam nog weet.

 

Hij bedankt vervolgens de mensen die eerste hulp verleenden en een ambulance belden terwijl hij langs het parkoers lag 'te blackouten', zoals hij het verwoordde. In het ziekenhuis bleek hij een hersenkneuzing te hebben opgelopen. Van de dokter moet hij zich de komende tijd even koest houden en dus moet hij graveltripjes naar Italië en Engeland afzeggen.

 

Ten Dam was vol lof voor het ziekenhuis in Assen, want die gaven hem maar liefst twee borden met eten om de calorieën van z'n mislukte Veldslag om Norg weer aan te vullen. Alhoewel, mislukt.. hij had er door de inhaalrace ook nog wel een goed gevoel aan overgehouden ook.

Bron wielerrevue.nl

 

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.