Zevenhuizen - Het is een wat  bewolkte middag als ik naar de Oude Streek fiets, een afspraak met Heine Poeder en zijn opvolger Bert Flonk. Er gaat iets fouts in de planning van de beide heren, maar 5 minuten na elkaar zitten ze om tafel. Vader Duurt werkt rustig door aan zijn reparatie tafel en af toe zie ik hem grinniken.


 


14 november 2020 sloot Heine samen met zijn vrouw Aafke de deur voorgoed aan de Kokswijk, na 55 jaar was het mooi geweest. Het pand is verkocht aan de huurders  https://www.doumaterveld.nl/, die hebben nu het hele pand tot hun beschikking. Fietsen, ook iets waar Heine ooit mee begonnen is en waar hij de afgelopen jaren met veel plezier hand en span diensten heeft verricht. Aafke in al die jaren zijn steun en toeverlaat en zij deed niet alleen de winkel, Aafke was actief in meerdere verenigingen in het dorp, dat deed ze er gewoon bij.  De opvolger was  bekend, iemand met dezelfde visie als Heine.  Iemand die wat over heeft voor de klant, die service verleent en die met de klant en in oplossingen denkt.  En als het echt niet kan, dan kan het niet. 


 


Bert Flonk van https://flonktech.nl en de opvolger van Heine, heeft zijn winkel aan de Oude Streek 13 in Zevenhuizen, in het pand van zijn vader. Duurt Flonk, de man die zowat alles kan repareren, zo iemand die je met amper meer vindt. Bert verkoopt en repareert: witgoed, keuken en ook computers, een vakhandel van vele markten thuis. Komt bij je thuis en sluit de boel aan, heel soms gaat Heine mee en dan is het een dolle boel want Heine mist dat nog wel eens. Het klantencontact, bij mensen thuis komen en gezellig keuvelen en jeuzelen, daar is hij dan ook goed in.


 


Als je een uurtje met beide heren aan één tafel zit kom je veel te weten of de bijzondere wereld van het witgoed. En ze hebben beide dezelfde verhalen, terwijl er toch wat leeftijd tussen zit. Het is een pracht duo en Heine is blij dat zijn zaak door Bert wordt voortgezet.


 


Als ik weg ga komt komt de zon erdoor en  Henk Aalders van https://aalders-witgoedservice.business.site/ de hoek om. Ook hij is blij met Bert en ondersteunt hem daar waar om zijn kennis gevraagd wordt. En ter info: Heine verveelt zich niet, hij fietst elke dag, ook al is het niet zijn hobby. Jarenlang is hij zijn oude fietsje naar de Kokswijk gefietst nu heeft hij een pracht e-bike, dezelfde als zijn vrouw uiteraard.


 


En het is ze gegund, ze stonden nooit op de voorgrond maar ze deden wel veel, meer dan menigeen kan vermoeden.


 


Foto's DitisRoden©