Aan al het goede komt een eind: Lentink Sports Racing stopt na het seizoen 2021

 

Na twee succesvolle jaren in het Nederlands kampioenschap, OW Cup & IDC, en het Duitse IDM kampioenschap zal Lentink Sports Racing in 2022 niet meer actief zijn als wegraceteam. Teameigenaar Tristan Lentink zal vanaf 2022 zijn aandacht verplaatsen naar het familiebedrijf CRT Holland, waaronder ook de CRExperience en het International Dutch Championship worden georganiseerd.
 
Lentink Sports Racing startte als wegraceteam in 2020 met Victor Steeman en Jeroen Hilster in de Supersport 600 klasse. Successen waren er vanaf het allereerste moment. Steeman wist de debuutrace van Lentink Sports Racing in het IDM Supersport 600 kampioenschap te winnen en werd later in het jaar ook Nederlands Supersport kampioen. Ook Hilster wist te winnen in de Dutch Supersport klasse. Dit jaar racet Lentink Sports Racing opnieuw met Yamaha R6 motoren in het Duitse IDM en Nederlandse IDC kampioenschap met Hilster en hun nieuwe coureur Colin Velthuizen. Er werd binnen korte tijd een goed gestructureerd team neergezet.


Naast het raceteam is teameigenaar Tristan Lentink ook volop betrokken binnen het familiebedrijf dat bekend staat onder de naam CRT Holland – Circuit Rijvaardigheid Trainingen – en tevens bekend is vanwege het organiseren van de International Dutch Championship, voorheen OW Cup. Nieuwe bedrijfsplannen binnen het familiebedrijf Lentink zijn in de maak en met de nodige uitbreidingen op komst, werd het al snel pijnlijk duidelijk voor Tristan Lentink dat er geen ruimte meer is om een professioneel raceteam op de juiste manier te runnen. Dit is dan ook de reden dat Lentink Sports Racing in het seizoen 2022 niet meer in actie zal komen.


Teammanager Tristan Lentink:  “Ik weet dat we met elkaar iets prachtigs neergezet hebben. Het begon als een droom, maar na hard werken is een eigen raceteam realiteit geworden. Lentink Sports Racing heeft zich bewezen in het IDM en in het Nederlands kampioenschap. Door ons optreden kwam ik contract met gerenommeerde merken en partijen, welke ons met liefde wilden ondersteunen. Dit is voor mij een teken dat ik het team twee jaar de goede richting heb opgestuurd en daar haal ik veel energie uit!


Echter, desondanks alle mooie aanbiedingen en kansen welke voor Lentink Sports Racing klaar lagen voor 2022, heb ik gekozen voor het bedrijf waar mijn vader en moeder al 30 jaar aan werken! Vanaf het seizoen 2022 staan hele mooie plannen op het menu, waar we binnenkort meer duidelijkheid over gaan geven. Met dit in het verschiet zit er voor mij zeker een flinke zonnestraal achter het versturen van dit vervelende bericht.


Ik wil iedereen die in ons gelooft en/of ondersteund heeft - op welke manier dan ook - ontzettend bedanken. Zonder deze support was dit alles echt niet mogelijk geweest! Graag wil ik tot slot mijn rijders en technische mensen bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet welke zij met trots hebben getoond voor Lentink Sports Racing. In 2022 zijn we er als raceteam niet meer bij, maar zeg nooit nooit voor de toekomst. Het gaat jullie allen goed en wij gaan elkaar zeker nog tegenkomen op de circuits!”


Foto credit: Damon Teerink