Wij gooien liever niets weg”


 


Hoe de onbruikbare boekjes van de OpenAtelierrouteNoordenveld van Verkuno van 2020 een kunstproject werd.: “Wandcolliers” voor de OpenAtelierRouteNoordenveld in 2021.


 


Wilhelmina Zoutewelle : “….20 kunstenaars waren in 2020 druk aan het werk mooie exposities voor te bereiden en hun werk te laten zien aan het publiek, toen plotseling de atelierdeuren moesten sluiten. Behalve frustratie en teleurstelling, bleven er 3.000 prachtig vormgegeven maar onbruikbaar geworden boekjes achter, die dit jaar bij het oud papier dreigden te belanden.


 


Papier is kostbaar materiaal voor mij. Toen ik de vraag kreeg van de organisatie: Kun jij er misschien iets mee? Hoefde ik niet lang na te denken.


 


Ik heb voor ieder deelnemend atelier een kunstwerk van het papier gemaakt met de Serienaam : “Wij gooien liever niets weg” 1 t/m 16……” Wilhelmina.


 


Wilhelmina heeft haar atelier in Peize en is o.a. bekend om haar papierobjecten. Zij is een van de 27 kunstenaars , die hun recente kunstwerken tonen tijdens de OpenAtelierRouteNoordenveld op 11 en 12 september 2021, van 12.00 tot 17.00. De ateliers zijn verspreid over Norg, Roden, Roderwolde en Peize.


 


Alle informatie over de kunstroute en de optredende musici kunt u vinden op www.OpenAtelierRouteNoordenveld.nl


 


De routeboekjes zijn gratis te verkrijgen bij alle ateliers, VVV’s , bibliotheken, horeca en winkels.


Wees welkom en let op de gele banieren.!


Foto Alfred Oosterman