Jubileumseizoen van Schaakclub Roden van start


 


Schaakclub Roden heeft vorige week haar Algemene Ledenvergadering gehouden, de traditionele aftrap van het nieuwe seizoen.


 


Het komende seizoen is een jubileumseizoen. Het was in juli 60 jaar geleden dat schaakclub Roden werd opgericht. De leden vergadering heeft een mooi bedrag gereserveerd om dit feit op gepaste wijze te vieren. Een commissie bestaande uit Ger Battjes, Ruurd Kunnen en Tom Visser is bezig de laatste hand te leggen aan een jubileumboek. Bij voorbaat sprak de club haar dank uit door de commissie de Toren van Verdienste toe te kennen.


 


Maandag 6 september is de eerste ronde van de nieuwe competitie. In het Trefpunt in het Scheepstraschooltje is voldoende ruimte beschikbaar om met in achtneming van alle Corona-regels veilig te spelen. Alle protocollen zullen worden gevolgd en zelfs kunnen zogenaamde kuchschermen worden gebruikt.


 


Het is moeilijk een favoriet voor het kampioenschap aan te wijzen. Tom Visser stond eerste toen de competities van de voorbije twee seizoenen werden gestaakt. Ward Romeijnders, Lieuwe Boskma en Ruurd Kunnen zijn belangrijke concurrenten.