Ebeltje Boekema-Hut, 110 jaar, de oudste inwoner van Nederland


 


LEEK - Aan de Haspelwijk in Zevenhuizen is ze geboren. Vandaag 31 augustus 2021 viert Ebeltje Boekema-Hut in zorgcentrum Vredewold in Leek het feit dat ze maar liefst 110 jaar is geworden. Haar gezichtsvermogen en het gehoor is niet meer zoals het moet zijn, maar Ebeltje is nog goed van geest en zingt nog heel graag, wat ze bewees met behulp van een accordeoniste. Dat was volop genieten!


 


Van alle kanten stroomden de felicitaties binnen, in de vorm van kaarten, bloemen en lekkernijen zoals heerlijke chocolaatjes. Een televisieploeg van SBS 6 kwam tegen de klok van 11 uur binnen wandelen om een reportage te maken voor Hart van Nederland dat vanavond wordt uitgezonden.


 


’s Middags wordt nog RTV Noord verwacht en als klap op de vuurpijl zal het muziekkorps van Concordia uit Zevenhuizen met muzikale klanken Ebeltje en familie nog eens goed verwennen. Burgemeester Ard van der Tuuk zal vanmiddag op visite gaan om haar persoonlijk te feliciteren.


 


Ondanks de hele gezellige drukte bleef de jubilaris schijnbaar  onverstoorbaar en vertelde het uitstekend naar de zin te hebben in Vredewold. “Iedereen is heel lief voor mij”, voegde ze er nog dankbaar aan toe.


 


Hulde!!


 


Het team van DitisRoden feliciteert Ebeltje bij deze en wenst haar nog vele jaren in goede gezondheid toe.


 


Foto's©-video Roel Lubbers