Vrijwilligers gezocht! 
 


De Vrijwillige Hulpdienst van WiN is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Op dit moment zijn er veel aanvragen voor ondersteuning aan inwoners in alle dorpen van de gemeente Noordenveld.  


 


Zo komen we graag in contact met mensen die 1 of 2-wekelijks een bezoekje aan iemand willen brengen en op die manier voor wat gezelligheid en afleiding zorgen. Daarnaast zijn er hulpvragen van mensen die een wandelingetje willen maken maar dit niet meer alleen kunnen. En bent u in de gelegenheid om boodschappen te doen voor iemand die dit zelf niet meer kan dan horen we dat ook graag. Tenslotte zoeken we vrijwilligers die zich incidenteel willen inzetten voor vervoer en begeleiding bij ziekenhuisbezoek.  
 


Het aantal aanvragen i.v.m. mantelzorg neemt toe. Steeds vaker krijgen inwoners te maken met (beginnende) dementie van hun partner. Om de mantelzorgers af en toe te kunnen ontlasten zoeken wij vrijwilligers die zich in willen zetten voor deze doelgroep. Het gaat vooral om bezoekwerk waarbij de mantelzorger even afgelost wordt en wat tijd voor zichzelf heeft.  
 


De vrijwilligers van het VIP proberen altijd een geschikte match te maken met de vrijwilligers die in het bestand staan. Op dit moment lukt het echter niet om in alle aanvragen te voorzien. Wilt u ook iets betekenen voor de inwoners van Noordenveld en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Welzijn in Noordenveld, tel. 050 317 65 00 of mail vip@welzijninnoordenveld.nl