Dit is het verschil tussen een lekdetectie expert en een loodgieter


Is er een vochtplek zichtbaar op de vloer of het plafond? Dan kan dit duiden op een lekkage. Soms is de bron van het lek makkelijk te achterhalen, maar dit is helaas niet altijd het geval. Slaag je er niet in om de bron te vinden? Schakel dan een professional in. Veel mensen denken dan aan een loodgieter. Hij kan je inderdaad van dienst zijn bij een lekkage, maar je kunt ook een lekdetectie specialist inschakelen. De kans bestaat dat je niet weet wat het verschil tussen deze twee professionals is. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk wat het verschil is tussen een lekdetectie expert en een loodgieter.


Wat doet een lekdetectie expert?
Om het verschil tussen een lekdetectie expert en een loodgieter duidelijk te maken, moet je eerst weten wat beide specialist precies doen. Te beginnen bij een lekdetectie expert. Deze professional is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages. Hiervoor gebruikt hij speciale apparatuur, zoals een warmtebeeldcamera. Met dit hulpmiddel kan hij het leidingstelsel in een vloer, muur of plafond in beeld brengen. Deze camera brengt eventuele afwijkingen in beeld, waardoor het niet lang duurt voordat de bron van een lekkage gevonden is.


Een lekdetectie expert wordt vaak ingeschakeld bij onzichtbare lekkages. We spreken van een onzichtbare lekkage als het lek met het blote oog niet waarneembaar is. Dit is bijvoorbeeld het geval als het lek in de vloer of muur zit. Een lekdetectie expert helpt jou om het lek boven water te krijgen. De meeste lekdetectie specialisten zijn alleen niet in staat om een lekkage te dichten.


Schakel een loodgieter in bij een lekkage
In tegenstelling tot een lekdetectie expert kan een loodgieter een lekkage wel dichten. Is de leiding naar jouw buitenkraan bijvoorbeeld gebarsten als gevolg van de (nacht)vorst? Schakel dan een loodgieter in om het probleem te verhelpen. Een loodgieter stort zich vaak direct op het lek zodra hij ter plaatse is. Een lekkage wordt op deze manier vaak binnen de kortste keren verholpen, waardoor de schade beperkt blijft.


Sommige mensen denken dat een loodgieter de beste keuze is als zij te maken hebben met een lekkage. Hij verhelpt het lek inderdaad, maar dit kan alleen als de bron van het lek bekend is. Is dit niet het geval? Dan kan een loodgieter een muur of vloer openbreken. Als hij de plek van het lek niet exact weet, ontstaat er mogelijk veel schade. Bij een lekdetectie expert is dit niet het geval. Hij spoort de bron van het lek namelijk tot op de millimeter nauwkeurig op. Hierdoor hoeft er slechts een klein deel opengebroken te worden, zodat de schade beperkt blijft.


 


(adverorial)