Dit ongedierte komt het meest voor in Nederland


Veel Nederlanders krijgen al de kriebels bij het horen van het woord ongedierte. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je het liefst zo min mogelijk te maken krijgen met deze beestjes. Helaas is dit een utopie. Ongedierte houdt zich namelijk op allerlei plekken schuil, waardoor je er eigenlijk altijd mee in aanraking kunt komen. Dit is overigens niet alleen buiten het geval, maar ook binnen. Uiteraard komt niet iedere soort even vaak voor in ons land. Om jou hier wat meer inzicht in te geven vertellen wij je in deze tekst welk ongedierte het meeste voorkomt in Nederland.


1. Mieren
Mieren zorgen vooral in de lente en zomer voor overlast. Van de ene op de andere dag kan dit ongedierte ineens massaal voorkomen in de buurt van jouw woning. Mieren leven weliswaar buiten, maar ze duiken ook regelmatig binnen op. In jouw woning is het voor deze beestjes namelijk makkelijk om eten te vinden. Heb je veel overlast van mieren? Plaats dan mierenlokdoosjes op plekken waar veel mieren lopen. Daarnaast kun je kokend water in een mierennest gieten.


2. Wespen
Net als voor mieren geldt ook voor wespen dat ze met name in het voorjaar en de zomer voor overlast zorgen. De overlast ontstaat vaak als er niet voldoende voedsel meer te vinden is in de buurt van het nest. Wespen gaan dan op zoek naar eten en dat vinden zij vaak in onze directe omgeving. Je kunt wespen vangen met een val. Knip een plastic fles op twee derde door en plaats het bovenste deel op de kop in het onderste deel. Vul de fles vervolgens met siroop. Heb je een nest ontdekt? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in om de wespen te bestrijden en het nest te verwijderen.


3. Zilvervisjes
In tegenstelling tot mieren en wespen leven zilvervisjes vooral in huis. Ze houden zich vaak schuil in ruimtes waar het warm en vochtig is. Kijk daarom niet raar op als je dit ongedierte tegenkomt in jouw keuken of badkamer. Zilvervisjes voeden zich onder meer met papier. Gevolg hiervan is dat ze behang en schilderijen aan kunnen tasten. Je bestrijdt dit ongedierte door de luchtvochtigheid in huis te verlagen. Bovendien kun je naden en kieren dichten, zodat het voor zilvervisjes lastiger wordt om binnen te komen.


4. Houtwormen
Houtwormen komen voornamelijk in huis voor. Dit ongedierte zit vaak in houten objecten, zoals de balken van de dakconstructie. Je herkent dit ongedierte aan hoopjes zaagsel die op de grond liggen. Daarnaast is er vaak een knagend geluid hoorbaar als houtwormen zich een weg door het hout vreten. Denk je dat je last hebt van houtwormen? Wacht dan niet met ongediertebestrijding. Deze beestjes kunnen namelijk veel schade aanrichten. Voor het bestrijden van houtworm raden wij je aan een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.


 


(advertorial)