Bakken met Buiter : Pizza
   


Benodigdheden pizza:
- 1800 gram Farina type 00*
- 1000 gram water
- 50 gram bakkerszout* of fijngemalen zeezout
- 1 gram gist*
Bakvorm:
Bakblik met bakpapier
 


Bereiding pizza:
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom*. Ga kneden totdat alle klontjes verdwenen zijn. Het deeg moet een mooi geheel worden. Is het deeg nog erg plakkerig?
Ga dan nog door met kneden. Het kneden zal ongeveer 10-15 minuten duren. Laat het deeg afgedekt 2 uur rijzen in de kom op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in bolletjes van ongeveer 180 -200 gram. Maakten ongeveer 16 bolletjes deeg van dit recept met behulp een deegsteker. Bol het deeg op door de handen aan beide kanten van het deeg te plaatsen. Draai met de klok mee. Het deeg blijft op het werkblad rusten terwijl dit proces meerdere keren wordt herhaald. Het deeg wordt nu een ronde bol en komt op spanning te staan. Wilt u zien hoe dit werkt? Ga naar www.bakboerderij.nl, onder het kopje recepten staan bij handbereiding een aantal filmpjes. Laat het deeg daarna afgedekt ongeveer 6 uur rijzen op kamertemperatuur. Het deeg is nu klaar om verwerkt te worden als pizza. Maak het deeg plat. Dit kan met een deegroller. Lekker als het randje iets dikker is? Duw het deeg vanuit het midden plat met de hand en laat de rand
van het pizzadeeg in stand. Leg het deeg op een stuk bakpapier en beleg naar wens.
Schuif de pizza met het bakpapier op een hete bakplaat en bak de pizza in het midden van een voorverwarmde oven goudbruin en gaar op de warmste stand van de oven! Bij ons kon de oven op 250ºC. De pizza was klaar in ongeveer 12 minuten. Kijk goed naar de rand van de pizza om te zien of de pizza goed gebakken is. Eetsmakelijk!
*Verkrijgbaar bij Buiters Bakboerderij (rechts naast Buiter Roden)


 


Tip: Een broodje maken als voorafje van dit deeg is ook heel erg lekker! Gebruik een deegbolletje. Smeer met een kwastje olijfolie over de deegbol. Strooi zeezoutvlokken over het deeg. Wij bakten dit broodje, net als de pizza, af in 12 minuten op dezelfde stand als de pizza.


 


Tip: Deeg bewaren om volgende keer sneller een lekkere pizza te kunnen maken? Strooi een klein beetje bloem over het deegbolletje. Verpak in folie zonder het bolletje te veel te vervormen. Bewaar in de diepvries. Haal het deeg, afhankelijk van de temperatuur, ongeveer 4 uur van tevoren uit de diepvries en bakken maar!


 


 
Woensdag t/m zaterdag 10.00 uur - 16.00 uur

 

  

 

Kanaalstraat 62

9301 LT Roden


06 - 1299 7958