Iets positiefs over gemeente Noordenveld mag ook wel eens worden genoemd.


 


Gemeenten en uitvoerende werklieden van die gemeenten zijn vaak het doelwit van schampere opmerkingen over wat er nu weer eens uit een hoge hoed is getoverd, en dat het alleen maar een verspilling van geld is.


 


De gemeente Noordenveld is hier eens positief van afgeweken.


 


De achterliggende reden kan van diverse aard zijn, zoals het niet doorgaan van een rondweg, het hufterproof maken van straatmeubilair, of gewoon een helder inzicht van een beslissende medewerker.


 


Neemt niet weg dat de gemeente afgelopen vrijdag een goede slag heeft geslagen.


 


Aan de rand van het speelveld tussen de hockeyvelden en de korfbalvelden heeft de gemeente een paar jaar geleden in overleg met buurtbewoners en gebruikers een picknickbank geplaatst om de gebruikers een rust en keuvelplekje te gunnen.


 


Het was een standaard houten bank en helaas hebben gebruikers een paar keer kans gezien deze op een dusdanige manier te slopen dat van een mooie rustplek geen sprake meer was.


 


Afgelopen vrijdag wandel ik met mijn hond langs de plek waar het bankje staat, en zie dat het houten bankje is vervangen door een stalen uitvoering. De grond rondom het bankje is afgegraven en voorzien van een gravellaag.


 


De jeugdige bezoekers die op dat moment aanwezig waren bleken zeer blij met het bankje en het plaveisel, en zeer te spreken over het feit dat deze bank toch echt wel hufterproof zou moeten zijn.


 


Wel waren er nog een paar opmerkingen van deze gebruikers.


 


Ze gaven aan dat ze eigenlijk een voldoende grote afvalbak misten zeker over het weekend gerekend, en ook een pitpot of peukenpaal zou welkom zijn opdat ze de peuken daar dan ook netjes in kunnen deponeren.


 


De jeugd en ik weet zeker ook de oudere gebruikers van deze omgeving zouden de 6 zogeheten zitstenen ook graag vervangen zien door exemplaren waar echt op kan worden gezeten.


 


Gemeente Noordenveld, ga zo door en maak van deze omgeving die jaren in het slop heeft gelegen een vriendelijke en uitnodigende (schone) omgeving, de eerste stap is al gezet.


 


Een omwonende.


 


(ingezonden)